Technology Due Diligence

Als professioneel investeerder weet u hoe u investeringskansen moet beoordelen en hoe u  high potentials binnen de cleantech sector kunt selecteren.  De complexiteit van de technologie vraagt echter soms  om meer gespecialiseerde kennis opte. Het verkrijgen van deze kennis en het opschalen van een technologie is een uitdagende taak. ECN’s Technology Due Diligence service helpt investeerders hierbij. Wij bieden hulp bij het identificeren van technologische risico’s die bij een investering horen en wij helpen bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen. Hiervoor bieden wij een diversiteit aan producten en diensten, afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Oplossingen van ECN

Op het gebied van due diligence kan ECN u helpen met het beantwoorden van belangrijke vragen die spelen rondom de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Bijvoorbeeld:

 • Wat is de haalbaarheid van een technology roadmap?
 • Welke risico’s zijn er verbonden aan het opschalen van een technologie?
 • In welke mate concurreert deze technologie met ‘state of the art’ technologie of technologie die enkele jaren van nu op de markt komt?
 • Welk verbeterpotentieel is haalbaar (bijvoorbeeld energiebesparing, hogere opbrengst of op het gebied van efficiëntie)?
 • Hoe robuust en/of flexibel is een technologie? Is deze op een logische manier ontworpen? Wat zijn mogelijk punten van zwakte?
 • Wat zijn de kosten en de typische problemen die je kunt verwachten bij operations & maintenance?
 • Zijn de wetenschappelijke claims die met de nieuwe technologie gemaakt worden realistisch?
 • Is de overheidssubsidie die begroot is technisch op de juiste wijze berekend en correct verwerkt in de business case? Zijn de OPEX en CAPEX realistisch begroot?
 • Hoeveel CO2 wordt bespaard?

Hiervoor bieden wij een diversiteit aan producten en diensten, afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Waarom werken met ECN?

ECN geeft diepgaande, betrouwbare en onafhankelijke adviezen, biedt een fris perspectief op problemen en komt snel met creatieve oplossingen. Het team van ECN bestaat uit multidisciplinaire, pragmatische ‘problem solvers’, ervaren operators, technologie-experts en conceptuele denkers. Allen met een schat aan kennis op het gebied van ontwikkeling en implementatie van duurzame energie technologieën en processen.

Veel ervaring
Dankzij onze ervaring in het bedenken, opschalen en commercialiseren van onze eigen (duurzame) energietechnologieën, kunnen wij gedegen Technology Due Diligence onderzoeken uitvoeren. Deze ervaring hebben wij onder andere opgebouwd door het werken met technologiebedrijven over de hele wereld, binnen de expertisegebieden waarin wij actief zijn.

Volledig en op maat
De Technology Due Diligence services van ECN zijn vaak onderdeel van een volledig due diligence proces. Onze rapporten zijn altijd op maat gemaakt, geheel volgens de eisen die een specifieke investeringscasus stelt.

Unieke kennispartner
De services die wij bieden worden ondersteund door vier ECN-specifieke pijlers:

 • Diepe en brede kennis
 • Test infrastructuur van wereldklasse
 • State-of-the-art tools
 • Onafhankelijke marktpositie

Meer info?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.