Materiaalkunde van ECN tijdens Surface 2016

ECN nodigt u van harte uit voor een bezoek aan Surface 2016, dé totaalbeurs voor oppervlaktetechniek, op 4-6 oktober aanstaande in Den Bosch. U vindt ECN in stand 662. Bent u geïnteresseerd om de beurs te bezoeken, meldt u zich dan gratis aan middels onderstaande banner.


Presentatie Oppervlaktetechniek bij multi-materiaaltoepassingen 

Op 4 oktober van 14:30-15:00 uur geeft dr. Ing. Edward Uittenbroek van ECN een presentatie over oppervlaktetechniek. Veel technische systemen en componenten zijn samengesteld uit diverse materialen, waarna nog een oppervlaktebehandeling moet volgen. Het 3D-printen in diverse materialen voegt daar nog een nieuwe generatie vraagstukken aan toe. Het veelzijdige vakgebied oppervlaktetechniek wordt - als onderbelicht facet van de materiaalkunde - vaak als probleemkindje ervaren, maar biedt juist tal van mogelijkheden en voordelen. Een integrale ontwerpbenadering kan de kansen voor zowel technische verduurzaming, esthetische verfraaiing als functionalisering verzilveren.

Op 4 oktober van 15.30-16.00 uur geeft Ing. IWE Erik Schuring, Projectleider Materiaalkunde bij ECN een presentatie met als onderwerp ‘Materiaalkeuze bepaalt de inzetbaarheid en betrouwbaarheid van uw installatie’ in de Paradezaal (zaal 1). Alles draait bij de keuze van een deklaag of oppervlak om functie, kwaliteit en kosten. De materiaalkeuze bepaalt de inzetbaarheid van het product in een omgeving. Maar hoe maak je nu de optimale keuze voor een deklaag of oppervlaktebehandeling? Materiaalkosten maken meestal maar een klein deel uit van de totale kosten. Een goedkope deklaag of oppervlaktebehandeling betekent dus niet een goedkoop ontwerp als dit bezien de hele keten van productie, gebruik, onderhoud en einde levensduur.


Corrosie-, schade- en materiaalonderzoek 
Materiaalkunde is een enabler  in elke industrie. ECN kan u helpen in alle fases van de levenscyclus van uw materiaal. In onderstaande infographic wordt in één oogopslag duidelijk wat er allemaal speelt bij het onderwerp Materialen en welke essentiële vragen u zich zou moeten stellen om dit onderwerp van alle kanten te kunnen belichten (u kunt op de afbeelding klikken om de originele versie van deze infographic in pdf-formaat te downloaden):

Veel schade- en corrosieonderzoek dat wij voor onze klanten verrichten heeft betrekking op oppervlak. Zo hebben wij de afgelopen jaren geadviseerd over onder andere coatings en corrosie. ECN werkt onder meer samen met de lucht- en ruimtevaart, petrochemie, staal- en energiesector.

ECN heeft speciale laboratoria met state of the art apparatuur waar versneld zware omstandigheden gesimuleerd kunnen worden. De experts van ECN kijken naar het ontwerp, de materiaalkeuze, de fabricage en materiaalbewerking en naar het gebruik binnen de bedrijven. Na het achterhalen van de oorzaak geeft ECN advies over de beste oplossing, verdere optimalisatie van het proces en het voorkomen van falen in de toekomst.

Meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses vindt u op onze expertisepagina en in onze brochures:

            

Lasertextureren van oppervlakken
Een van de specifieke manieren van oppervlaktebewerking is textureren met lasers. ECN beschikt hiervoor over uitgebreide laserfaciliteiten en de expertise om nieuwe applicaties te ontwikkelen. We textureren nu al metalen en keramische materialen.
Meer informatie over onze mogelijkheden op het gebied van lasers vindt u in onze brochures:

    

Heeft u vragen hierover, neem contact met ons op via mail of telefoon. We staan u graag te woord.