Bezoek ECN op de Precisiebeurs 2014

ECN nodigt u van harte uit voor een bezoek aan de Precisiebeurs 2014 op 12 en 13 november in Veldhoven, Brabant. De Precisiebeurs is hét trefpunt van bedrijven en organisaties actief in hoog- en ultra-precisietechnologie. U vindt ECN in stand 131. Bent u geïnteresseerd om de beurs te bezoeken, meld u zich dan gratis aan middels onderstaande banner.

Lezing 'Proces-engineering ook van toepassing in de precisie-industrie?'

ECN Engineering heeft veel ervaring in de procesindustrie, waar hoge drukken, temperaturen, en vervuiling ontwerpuitdagingen vormen. De ontwerpuitdagingen in de precisie-industrie lijken in toenemende mate op die van de procesindustrie. De ontwerpfilosofie van de procesindustrie wordt daarmee relevant voor de precisie-industrie.

Hans Kooter, Senior Manager Engineering bij ECN, zal woensdag 12 november op de Precisiebeurs de lezing ‘Proces-engineering ook van toepassing in de precisie-industrie?’ verzorgen. Onderwerp van de lezing is de ervaring van ECN opgedaan in de procesindustrie en hoe dit relevant is voor de precisie-industrie. U kunt daarbij aanwezig zijn op woensdag 12 november om 13.45 uur in zaal 18.

State of the art onderzoeksmogelijkheden

Met state-of-the-art apparatuur levert ECN advies op het gebied van schade, corrosie, materiaalkunde, verbindingstechniek en procesoptimalisatie. Met materiaalonderzoek achterhalen de experts probleemoorzaken en adviseren daarnaast over mogelijke oplossingen. Op deze manier helpt ECN bedrijven om schade aan installaties te voorkomen, maar ook om uitdagingen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en processen te tackelen.

Unieke corrosiefaciliteit

Naast materiaalkundig onderzoek informeert ECN u ook graag over onze faciliteit die u in een week tijd inzicht geeft in het corrosieproces. Daarmee voorkomt of vertraagt u aantasting door corrosie aanzienlijk. ECN's corrosiefaciliteit versnelt het corrosieproces, terwijl er continu gemeten wordt. Door op de juiste manier een test te ontwerpen wordt het materiaal “gedwongen” te corroderen. Hierdoor kunnen resultaten al binnen één week worden bereikt.

Corrosie-, schade- en materiaalonderzoek

Wij nodigen u graag uit om langs te komen in onze stand 131 en in gesprek te gaan met een van onze experts om te ontdekken waar onze kennis u kunt ondersteunen om uw installatiebeschikbaarheid te verhogen.

Veel schade- en corrosieonderzoek dat wij voor onze klanten verrichten heeft betrekking op oppervlak. Zo hebben wij de afgelopen jaren geadviseerd over onder andere coatings en corrosie. ECN werkt onder meer samen met de lucht- en ruimtevaart, petrochemie, staal- en energiesector.

ECN heeft speciale laboratoria met state of the art apparatuur waar versneld zware omstandigheden gesimuleerd kunnen worden. De experts van ECN kijken naar het ontwerp, de materiaalkeuze, de fabricage en materiaalbewerking en naar het gebruik binnen de bedrijven. Na het achterhalen van de oorzaak geeft ECN advies over de beste oplossing, verdere optimalisatie van het proces en het voorkomen van falen in de toekomst.

Meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses vindt u op onze engineering en materialen pagina en in onze brochures:

            

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.