Programma Open Dag

Denkt u eraan om een geldig paspoort of ID-kaart mee te nemen? Een rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Wat kan je allemaal zien en doen tijdens de Open Dag? Op diverse plekken op het terrein zijn er activiteiten, demonstraties en rondleidingen. Voor kinderen is er deze dag ook van alles georganiseerd. Bezoek vooral ons Pretlab met uw kinderen. Hier kunnen kinderen onder begeleiding zelf aan de slag gaan.

Er zijn heel veel onderwerpen waar wij onderzoek naar doen. Op de Open Dag willen we u laten zien wat wij bereikt hebben in 60 jaar onderzoek. De hele dag hebben wij een doorlopend programma:

 

Zonne-energie is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bronnen voor duurzame energie, lees meer over ons zonnige programma.

 


Milieuonderzoek voor lucht- en bodemkwaliteit. Tijdens de open dag leert u hoe een duurzame leefomgeving mogelijk wordt door o.a. hergebruik van materialen, metingen voor een schone lucht en een schone bodem. Lees meer...

 

 

Windenergie, hoe worden windmetingen gedaan? Kan je op wind rijden? Meer weten, klik hier voor meer informatie.

 

 

Biomassa, kom kijken in ons lab waar we je kunnen laten zien hoe biomassa werkt! Kijk hier voor alle programma onderdelen van Biomassa.

 

 


Energiebesparing in de industrie is de snelste manier om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Meer weten over ons programma, klik hier!

 

Het Instituut voor Energie en Transport van de Europese Commissie’s Joint Research Centre (JRC-IET)

 

 

 

Mallinckrodt
NRG
Pallas.

 
Overige programma onderdelen:

  • In het wetenschapstheater komen de knapste koppen van ECN bijeen om enkele stellingen over duurzame energie te verdedigen of juist te ontkrachten. Het theater is geheel interactief: u mag zelf ook uw mening geven en natuurlijk onze mensen de oren van het hoofd vragen. 
  • De onderzoekslocatie in Petten is gelegen in een bijzonder natuurgebied. Bekijk dit prachtige natuurgebied vanaf het uitkijkpunt!
  • Brandveiligheid in Petten en thuis
  • Tijdens de Open Dag is brandveiligheid ook een belangrijk aandachtspunt. FireWare de marktwagen ‘Ram de Vlam’ is op de open dag aanwezig . De marktwagen is ingericht als huiskamer van Smokey, de rookmelder. In de huiskamer hangt een televisie waar een animatie op te zien is van hond Smokey,  een gehelmde waakhond die al vijf jaar lang de mascotte van de brandweer is. Smokey brengt brandveiligheid ook bij u onder de aandacht. Bezoek de brandweer tijdens de Open Dag.
  • Gepassioneerde medewerkers van ECN zetten zich in voor een duurzame energiehuishouding. Sinds 2011 zetten we dit ook om in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid. Ga naar www.ecnannualreport.nl om onze voortgang te bekijken. Wist u dat we laadpalen voor elektrische auto’s en een slimme bandenpomp hebben? Ontdek vandaag meer over MVO en stel vragen aan medewerkers.
  • Zelf groen doen? Dat kan met de slimme bandenpomp. Als u met de auto naar de open dag komt kunt u op het parkeerterrein bij de camping de Watersnip gratis gebruik maken van deze slimme pomp op zonne-energie. Het bespaart geld en brandstof dus goed voor uw portemonnee en het milieu. Doen dus!