Bezoekersinformatie

Leuk dat je naar de Open Dag komt op 13 juni! We zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Denk er aan om een geldig paspoort of ID-kaart mee te nemen. Let op: een rijbewijs volstaat niet.

 
Kom je met de auto?

  • Volg op de A9 de borden Haarlem/Alkmaar
  • Neem bij Alkmaar de afslag Den Helder (ring west)
  • Ga bij het verkeersplein Kooimeer richting Den Helder (3e afslag)
  • Volg de N9 richting Den Helder
  • Neem bij Burgervlotbrug de 2e afslag op de rotonde, richting Petten (N502)
  • Volg de borden naar het ECN terrein

Tijdens de Open Dag kun parkeren bij camping Watersnip, Pettemerweg 4 en Strandslag 15, Sint Maartenszee (achter de Goudvis).

Er rijden pendelbussen vanaf de parkeerplaatsen naar het ECN terrein en terug.

 
Kom je op de fiets?

Bij de ingang van het terrein zijn fietsenstallingen beschikbaar.

 

Of toch liever met de bus?

Vanaf station Alkmaar, bus 151 naar Julianadorp. Stap uit bij halte ECN (Petten). Ga voor vertrek- en aankomsttijden naar www.ns.nl of www.ov9292.nl.

 

Ben je minder valide?

Neem dan contact met ons op via opendag2015@remove-this-part-ecn.nl. Wij reserveren dan een parkeerplaats voor je direct naast de ingang van de onderzoekslocatie.

 

Hapje eten of iets drinken?

Tijdens de Open Dag zijn onze Coffeecorner en restaurant geopend. Je kunt hier terecht voor sandwiches, salades en uiteraard voor een heerlijke kop koffie met wat lekkers! Ook voor de kinderen is er volop keuze!

* Betalen kan uitsluitend met pin.

 

Veiligheid voor alles!

De beveiliging van de Onderzoekslocatie Petten is heel belangrijk, ook tijdens de Open Dag. De nucleaire faciliteiten zijn vanwege veiligheidsredenen niet open voor bezichtiging.

Een geldig paspoort of ID-kaart is nodig om toegang te verkrijgen tot het terreinBij binnenkomst word je geregistreerd en ontvang je een toegangsbadge. Bij vertrek dien je die weer in te leveren. Je naam en andere gegevens gebruiken we alleen maar om te weten wie er op ons terrein zijn. Na de Open Dag gebruiken wij je gegevens verder niet meer.

Kinderen jonger dan 16 jaar dienen op het terrein voortdurend onder begeleiding te zijn van een volwassene.

 

Nog enkele belangrijke zaken:

  • De Onderzoekslocatie is gelegen in een natuurgebied. Blijf daarom alsjeblieft steeds op de paden.
  • Voor het gehele terrein geldt een foto- en filmverbod. Het is absoluut niet toegestaan om nucleaire faciliteiten, onderdelen van de beveiliging zoals bijv. camera‚Äôs en hekwerk, detectoren, bewakingspersoneel en de bewakingsloge te fotograferen.
  • We hebben speciale abri's en alleen daar mag gerookt worden.
  • Onze trouwe viervoeters mogen helaas niet mee.