Racen op zonne-energie in Australië

Voor de 8e keer doet een team van 15 studenten van de Technische Universiteit Delft mee aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Samen bouwen zij aan de zonneracewagen, die Nuna heet. In 2013 won het Nederlandse team de wereldtitel en die ambitie is er uiteraard ook dit jaar. “Voor Nuna7 maakten wij alle aluminium onderdelen voor de wielen en de wielophanging. We zijn er trots op dat we nu weer mogen meewerken. Daar gaat je hart toch sneller van kloppen”, vertelt Paul Lameree van ECN.

De in 2013 door ECN gemaakte wielen
       

 

Elk detail telt
De raceauto is een uniek ontwerp waarbij elk detail belangrijk is voor de winst. Paul: “Wij maken bijvoorbeeld de trailing arms voor de wielophanging. Dat moet heel nauwkeurig en precies volgens de tekening van de studenten.” ECN heeft alle apparatuur in huis om nauwkeurigheid te garanderen. Bovendien zetten de ECN-collega’s hun kennis van voorgaande jaren in. Meewerken aan Nuna8 noemt Paul spectaculair. “Hoewel we maar een kleine schakel zijn in het geheel, voelen we ons enorm betrokken bij het succes. Elk detail telt. Met 90 kilometer per uur kun je geen wiel verliezen.”


Ruw materiaal voor een  trailingarm voor Nuna8.


freesmachine ECN maakt een trailingarm voor Nuna8.


Eindproduct.

Al enige jaren is ECN partner van het Nuon Solar Team. We zetten onze inhoudelijke kennis en expertise in om Nuna te helpen winnen en de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en duurzame energie.

Lees ook hoe positief het Nuon solar team de samenwerking met ECN ervaart.