ECN en het Nuon Solar Team, een succesvolle samenwerking

Zondag 18 oktober begint de World solar Challenge. Het Nuon Solar Team vroeg ECN om mee te bouwen. Het studenten raceteam bereidt zich voor om de wereldtitel in oktober te verdedigen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge 2015 in Australië.

Het Nuon Solar Team bestaat uit vijftien studenten van de TU Delft. Samen bouwen zij aan de zonneracewagen, genaamd Nuna8. Het team doet mee aan verscheidende zonneraces over de hele wereld. Zo hebben ze al meegereden in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië en in de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Ook dit jaar is het team weer van de partij in Australië. Gaat het ze lukken om voor de 6e keer wereldkampioen te worden?

Het doel van het team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzame energie. Deze boodschap verspreiden ze door deel te nemen aan Solar Challenges. Om zo snel mogelijk kilometers af te leggen en de race te winnen, werkt het Nuon Solar Team intensief samen met partijen om de nieuwste technologieën toe te passen.


ECN is één van deze partijen en draagt dit jaar weer de nodige steentjes bij. In de werkplaats wordt er al hard gewerkt aan de nieuwe auto. ECN maakt verschillende onderdelen voor de auto. Zo wordt er gewerkt aan aluminium onderdelen zoals het wiel ophangsysteem en de assen.


De World Solar Challenge start dit jaar op zondag 18 oktober. Het doel van de race is om in zeven dagen 3.000 km af te leggen en als snelste vanuit Darwin bij Adelaide over de finish te komen. Dit jaar wordt het de 8e keer dat het Nuon Solar Team meedoet.

Bent u benieuwd wat ECN voor het Nuon solar team heeft betekend? Bekijk hoe de zonnepanelen werden getest.

Wilt u meer weten over Nuna8? Bekijk waar Nederlanders goed in zijn op het gebied van duurzame energie en high-end techniek.

Lees meer informatie over wat ECN heeft bijgedragen op http://www.nuonsolarteam.nl/nieuws/ecn/

De enerverende maanden die aan de race in 2013 zijn voorafgegaan zijn samengevat in een documentaire en die is via deze pagina te bekijken:

Volg de race ook op:      /Nuonsolarteam    

   

      @Nuonsolarteam