ECN is een trotse sponsor van zonnewagen Nuna7

Het Nuon Solar Team heeft de World Solar Challenge 2013 gewonnen! De wedstrijd, over een afstand van 3000 kilometer, ging dwars door Australië. De start was in de noordelijke stad Darwin en ging vervolgens via Alice Springs naar Adelaide in het zuiden. Het team bestond uit 16 studenten van de Technische Universiteit Delft. Het team is in totaal anderhalf jaar bezig met het ontwerpen, produceren en racen van Nuna7.

ECN heeft samen met het Nuon Solar Team aan de zonnewagen Nuna7 gewerkt. Bij ECN heeft het Nuon Solar Team verschillende zonnepanelen met verschillende behandelingen getest, zodat zoveel mogelijk rendement uit het invallende licht wordt gehaald. Meerdere laminaten zijn getest op de panelen onder de verschillende hoeken. 

Om metingen te doen aan hoog efficiente zonnepanelen zijn zeer nauwkeurige meetinstrumenten nodig. Éen van deze instrumenten die ECN  aanbiedt  is de zonnepaneel flasher, deze kan met hoge precisie de efficientie van een zonnepaneel bepalen. Deze flasher heeft geholpen om beslissingen te nemen over de uiteindelijke zonnepanelen op Nuna7. Het is voor het eerst dat een compleet nieuw type zonnepaneel gebruikt is.

Verder heeft ECN geholpen om mechanische onderdelen van Nuna7 te draaien en frezen. In de werkplaats waar alleen R&D onderdelen worden ontwikkeld met de kleinste toleranties zijn de meeste metalen onderdelen van Nuna7 bewerkt.

Lees meer informatie over wat ECN bijgedragen heeft op http://www.nuonsolarteam.nl/nieuws/ecn/

Volg de race ook op:


         /Nuonsolarteam

       

      
        @Nuonsolarteam