Vice-gouverneur provincie Hebei bezoekt ECN

dinsdag 31 mei 2016 12:00

Op 6 mei heeft de vice-gouverneur van de provincie Hebei ECN bezocht. De gouverneur heeft zich laten informeren over de stof monitoring die ECN samen met zijn Chinese partner Lanmeng ingericht heeft in Lingshou in de provicie Hebei.

In dit project heeft Lanmeng stofsensoren geplaatst rond een kunstmestfabriek, die continu stofconcentraties meten. ECN interpreteert deze gegevens en berekent online de emissie van de fabriek. Zo is inzichtelijk hoeveel de fabriek uitstoot en of slechte luchtkwaliteit te wijten is aan de uitstoot van de fabriek of aan andere bronnen. De overheid kan hiermee gerichter handhaven.

Dat ECN meer met China gaan doen op het gebied van stofmonitoring (luchtkwaliteit) werd eind oktober 2015 voor het eerst duidelijk, tijdens een economische handelsmissie die parallel liepaan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan China. Toen werd ook het contract gesloten om de stofuitstoot van de betreffende kunstmestfabriek te monitoren. U kunt daarover in dit bericht meer lezen. 

Naast Lanmeng en ECN presenteerden diverse Nederlandse bedrijven hun activiteiten op het gebied van “Clean Coal”. De gouverneur toonde zich zeer geïnteresseerd en aangegeven dat een effectievere aanpak van luchtvervuiling hoge prioriteit heeft. De provincie heeft de intentie vergelijkbare projecten in de provincie uit te willen rollen. Lanmeng en ECN tekenden tijdens de bijeenkomst een intentieverklaring voor het uitrollen van aanvullende stof monitoring projecten.

Categorie: Corporate, Environment