Veelbelovend team voor ontwikkeling windparken

donderdag 17 juli 2014 09:45

Royal HaskoningDHV en ECN zijn formeel een samenwerking gestart voor de gezamenlijke ontwikkeling en technische ondersteuning van (offshore) windparken. Met een gedeelde visie en complementaire specialismen zijn we natuurlijke partners. Door onze samenwerking kunnen we uitgebreide, unieke en hoogwaardige diensten aanbieden aan ontwikkelaars en eigenaren van windparken. Onze eerste focus ligt bij het ontwerp van de meest efficiënte en kosteneffectieve offshore windparken in de wereld.

De samenwerking levert een unieke combinatie op van project management, advies en engineering én de allernieuwste methoden en technologie voor windparkontwerpen. Joris Truijens, Global Sector Director for Renewable Energy bij Royal HaskoningDHV: “Wij zijn verheugd om nauw samen te werken met ECN. Samen kunnen we een volledig pakket bieden met milieu-, engineering en consultancydiensten, waarmee we de ontwikkeling van offshore wind kunnen stimuleren. Onze jarenlange kennis van de maritieme wereld, het ontwerp van hydraulische en maritieme constructies koppelen we nu aan ECN’s expertise in technologie, windmetingen en Operation & Maintenance-strategieën. Dat maakt ons perfecte partners voor ontwikkelaars, eigenaren en bureaus. Royal HaskoningDHV verwacht dat deze samenwerking bijdraagt aan het blijven bedenken van toonaangevende oplossingen voor de duurzame interactie tussen mensen en hun omgeving.”


Glen Donnelly van ECN (links) en Joris Truijens van Royal HaskoningDHV (rechts)

Hoogste kwaliteit en efficiëntie
Het duo gaat klanten helpen bij een snel en soepel besluitvormings- en engineeringproces om windmolenparken op zee te ontwerpen en implementeren met de hoogte kwaliteit en efficiëntie. “Het doel om de kosten van windenergie op zee te verlagen staat voorop. De technologie is voortdurend in ontwikkeling. Er zijn nieuwe, verbeterde methodes uitgewerkt en we gaan graag de uitdaging aan om deze in de praktijk te brengen”, vertelt Glen Donnelly, Business Development Manager Windenergie bij ECN. “Samenwerking en het combineren van expertises is essentieel. Daarom zijn we zo blij om partners te zijn met een complementair bedrijf als Royal HaskoningDHV. Het gezamenlijke pakket dat we bieden is sterk. Alle technische kennis en innovatiekracht die we in huis hebben zullen we benutten om een doorbraak te creëren in het ontwerpen en implementeren van windparken. Royal HaskoningDHV vormt een grote aanvulling op de directe link met de industrie en heeft een voortreffelijke reputatie in grote infrastructurele projecten.”

Meer informatie?
Wilt u meer weten over onze samenwerking met Royal HaskoningDHV? Glen Donnelly vertelt u er graag meer over.

Categorie: Corporate, Windenergie