Unit Zonne-energie innovatief in Europa

maandag 30 november 2009 07:51

Bij de ECN-unit Zonne-energie hangt de vlag in top: Ze zijn genomineerd voor een Europese innovatieprijs, waarvan de definitieve uitslag op 9 december is.

De innovatieprijs is afkomstig van EARTO. Dat is de belangenvereniging voor Research- en Technologie Organisaties (RTO’s) in Europa, waarvan ECN lid is. Bij EARTO zijn 350 Europese kennisinstellingen aangesloten. Eerder dit jaar reageerde Paul de Jong van de unit Zonne-energie op de oproep van EARTO om mee te dingen naar de jaarlijkse innovatieprijs. Met de verbeteringen aan het multikristallijne silicium zonnepaneel waarmee zijn groep het wereldrecord in huis had gehaald, dacht hij een redelijke kans te maken. Daarna bleef het stil vanuit Brussel, waar EARTO gevestigd is. Tot onlangs de felicitatiebrief op de Pettense deurmat lag met de mededeling dat ECN (Nederland), CEA (Frankrijk) en TNO (Nederland) op 7 oktober door de EARTO-jury zijn genomineerd voor de Innovatieprijs 2009.

De uitslag zal op 9 december aanstaande bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het museum voor Muziekinstrumenten in Brussel. EARTO benadrukt dat de prijs zal worden toegekend aan de overkoepelende organisatie waartoe de prijswinnende onderzoeker behoort. Dus hoewel Paul de Jong en de unit Zonne-energie het uitvoerende werk hebben verricht, gaat de prijs naar ECN als geheel. Vooropgesteld dat ECN wint, natuurlijk.

Contact
Paul de Jong
ECN Zonne-energie
Tel.: 022 456 4731
E-mail: Paul de Jong  (p.dejong@remove-this-part-ecn.nl)

 

Categorie: Corporate, Zonne-energie