Uitnodiging workshop: "Electrification of the Chemical Industry"

woensdag 22 april 2015 08:09

ECN en TNO nodigen u van harte uit om op donderdag 28 mei aanstaande deel te nemen aan de workshop 'Electrification of the Chemical Industry'. Doel is bedrijven uit de chemie- en energiesector, uit de apparatenbouw en de wetenschap te verbinden rond het leveren van flexibele duurzame energie aan de chemie. Daarnaast presenteren ECN en TNO hun roadmap hoe bestaande en nieuwe technologieën het gebruik van elektriciteit in de chemische industrie zullen beïnvloeden.

Waarom juist nu?

De toename van energie uit zon en wind zorgt voor een steeds groter aanbod van duurzame elektriciteit in Noordwest-Europa. Grote kansen voor de chemische industrie! Enerzijds kunnen de energiekosten lager worden en anderzijds biedt een ruim aanbod van duurzame energie talloze mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige producten. 

Ook de elektriciteitssector is buitengewoon geïnteresseerd omdat hier één van de oplossingen ligt om doelmatig om te kunnen gaan met fluctuaties in het aanbod. Met name daar waar chemie en energie elkaars buren zijn, waar veel nieuwe windcapaciteit staat gepland en waar een uitgebreide infrastructuur  voorhanden is. Denk aan de Rijn- en Eemsdelta. Hier liggen fantastische kansen om frontrunner te worden. 

Wat biedt het programma u en wat vraagt het van u?

In de ochtend scherpe strategieverhalen van topsprekers uit de diverse sectoren, een inspiratiesessie met pitches van specialisten over kansen en de presentatie van de roadmap. s’ Middags vragen wij u een actieve bijdrage te leveren aan concrete projectideeën binnen de programmalijnen Power-2-Heat, Power-2-Hydrogen, Power-2-Chemicals en Power-2-Integrate (System approach & high-level roadmap). Voor het actuele programma en sprekers vindt u hier

Kortom: een ambitieus programma voor juist die partners die zich realiseren dat er geweldige duurzame marktkansen liggen wanneer chemische bedrijven, energie leveranciers, apparatenbouwers en kennisinstellingen juist nu snel de handen ineen slaan.  

Graag vernemen we of we u op donderdag 28 mei mogen begroeten op de RDM campus in Rotterdam! De deadline voor registratie is 21 mei. U kunt zich hier registreren.

Categorie: Corporate, Energy efficiency