Twee prijzen van €30.000 voor beste klimaat business cases

donderdag 30 juni 2016 15:04

Organisaties en bedrijven met een innovatief idee om in een ontwikkelingsland klimaatmitigatie of -adaptatie te bevorderen, kunnen nu ondersteuning krijgen om deze verder uit te werken en financierbaar te maken. Bovendien maken ze kans om al op korte termijn hun business case in klinkende munten om te zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Mobilising More (MoMo) initiatief, dat zowel expertise als €60.000 in totaal aan prijzengeld beschikbaar stelt voor ingezonden projecten. Het doel van het MoMo initiatief is om ideeën met aanzienlijke potentie voor een positieve klimaatimpact te begeleiden tot financierbare projecten. Projectvoorstellen kunnen tot 16 september 2016 worden ingediend op de website van MoMo.

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), het Nederlandse Comité van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN NL) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), werken in het MoMo initiatief samen om met innovatieve projecten private klimaatfinanciering te mobiliseren voor ontwikkelingslanden in de cleantech, food, agro, en watersectoren.

MoMo is opzoek naar veelbelovende projecten die voldoen aan de volgende criteria:

  • Het project richt zich op de cleantech, food, agro of water sector.
  • Het project vindt plaats in (een) ontwikkelingsland(en).
  • Het project bevat ten minste één betrokken Nederlandse organisatie.
  • Het project heeft (in potentie) een sluitend verdienmodel.
  • Het project is concreet en kan worden opgeschaald.

Het MoMo Secretariaat, bestaande uit ECN, IUCN NL en BZ, verzamelt en evalueert de ingediende projectideeën en adviseert indieners over zowel financieringsmogelijkheden als eventuele inhoudelijke verbeteringen voor hun voorstel. Vervolgens beoordeelt, adviseert en selecteert het MoMo-panel, bestaande uit financieringsexperts van Triodos, NLII, FMO, BZ, PYMWYMIC, CSC Finance en RVO, de meest veelbelovende voorstellen. Indieners van deze voorstellen pitchen hun idee tijdens het jaarlijkse MoMo slotevenement. Op basis van het ingediende voorstel en de pitch wordt een prijs van €30.000 uitgereikt aan zowel het meest veelbelovende klimaatadaptatie- als het meest veelbelovende klimaatmitigatie-idee. 

Voor meer informatie, kijk op de website van MoMo of neem contact met Laura Hoogwerf van ECN via ons contactformulier.

Categorie: Corporate, Zonne-energie, Windenergie, Beleidsstudies, Biomass