TekDelta en ECN ontsluiten labs en faciliteiten voor startups

woensdag 20 april 2016 13:31

TekDelta, een initiatief van StartupDelta en TNO, maakt patenten, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten makkelijker beschikbaar voor startups. ECN ontsluit daarbij als partner van TekDelta, haar analyse en research labs en haar faciliteiten en services voor de realisatie van pilots, demo’s en prototypes.

Naast ECN zullen onder meer TNO, universiteiten, bedrijven als KPN en Philips en diverse startup-accelerators nauw gaan samenwerken. Hierdoor moeten meer startups en scale-ups ontstaan die beter kunnen doorgroeien en kan wetenschappelijke kennis van Nederlandse bodem sneller en effectiever de markt bereiken.

Innovatie ondersteuning vanuit ECN
ECN initieert de ondersteuning van start-ups voornamelijk vanuit haar activiteiten op het gebied van Materials, Testing en Analyses, vanuit de locaties Petten en Eindhoven. Veel van die activiteiten sluiten mooi aan bij de Labs van TekDelta, zoals ook geïllustreerd wordt met de handige nieuwe infographic met de titel 'Materialen en alles wat u daarover wilt (en zou moeten) weten'. Voor de realisatie van innovatieve technologie ondersteunt ECN start-ups met engineering services en de realisatie van high-tech first-of-a-kind installaties. 

Officieel startsein tijdens YES!Delft

Het initiatief TekDelta is tijdens de open dag van incubator YES!Delft, waar ondernemerschap en startups centraal stonden, officieel gelanceerd. 

Kijk voor meer informatie op TekDelta.nl 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. 

Categorie: Corporate, Engineering & materials, Zonne-energie, Windenergie, Biomass, Energy efficiency, Technology transfer, Environment