Promovendus Benjamin Sanderse wint Stieltjes Prijs na vier jaar onderzoek bij ECN

maandag 22 december 2014 15:44

Promovendus Benjamin Sanderse wint de Stieltjes Prijs met zijn proefschrift: ‘Energy-conserving discretization methods for the incompressible Navier-Stokes equations'. Dit onderzoek is uitgevoerd bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam in opdracht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Benjamin promoveerde aan Faculteit Wiskunde en Informatica TU/e.

Benjamin Sanderse, promovendus van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), ontwikkelde een geavanceerde wiskundige methode waarmee in Nederland windparken op zee betrouwbaar gesimuleerd kunnen worden. Zijn onderzoek kan het opwekken van energie met windturbines een belangrijke nieuwe impuls geven. Sanderse verdedigde zijn proefschrift op 19 maart 2013 aan de Technische Universiteit Eindhoven en kreeg daarvoor het predicaat 'cum laude'.

Stieltjes Prijs
Vanaf 1996 wordt jaarlijks een Stieltjes Prijs toegekend voor het beste proefschrift in de wiskunde. Tot 2009 stelde het Thomas Stieltjes Institute for Mathematics de prijs beschikbaar; vanaf 2010 wordt de prijs toegekend door WONDER, de nieuwe onderzoekschool wiskunde. Deze prijs voor het beste wiskundeproefschrift in Nederland bedraagt nu 2.500 euro, beschikbaar gesteld door de Thomas Stieltjes Stichting.

Meer informatie
Lees de publicatie op de website van ECN of zie voor meer informatie over het onderzoek van Benjamin Sanderse de pagina van CWI.

(Bron: Technische Universiteit Eindhoven en www.cwi.nl)

Categorie: Corporate