Perslunch over toekomst van zonne-energie

dinsdag 9 juni 2009 14:22

Petten - ECN organiseert een perslunch op 7 juli. Het onderwerp is zonne-energie en ontwikkelingen op dat gebied.

De wereld heeft alle opties nodig om zijn klimaatdoelstellingen te bereiken. Hernieuwbare energie, een schoon gebruik van fossiele brandstoffen en energiebesparing spelen daarbij een cruciale rol. De belangstelling voor zonne-energie neemt in dit verband snel toe. Mondiaal, in Europa en in Nederland. De zonne-energiesector groeit stormachtig op weg naar volwassenheid. Maar hoe ver zijn we? Wat zijn de recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat is het potentieel van zonne-energie op korte en lange termijn? Wanneer wordt zonnestroom concurrerend? Welke positie neemt Nederland in op onderzoeksgebied? Wat zijn de toepassingen, welke technieken zijn er al en welke komen er aan? Kortom, wat zijn de feiten en wat is fictie? Op de perslunch is aan het woord ECN-deskundige en hoogleraar Wim Sinke.

Antwoord
Tijdens de perslunch in Amsterdam geeft ECN antwoord op een reeks van vragen over zonne-energie (hier: zonnestroom). Ook is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen, zowel aan de presentator Wim Sinke, als aan de unitmanager Zonne-energie Paul Wyers  en ECN directievoorzitter Ton Hoff.

ECN organiseert hiermee de derde van een reeks kernachtige lunchpresentaties voor vertegenwoordigers van de media. Tijdens deze lunches - die alle in Amsterdam plaatsvinden - behandelt ECN de achtergronden bij het energie- en klimaatnieuws. Het doel is in korte tijd inzicht te geven aan journalisten in complexe korte- en lange-termijnontwikkelingen.

Geïnteresseerden in de perslunch kunnen contact opnemen met persvoorlichter Florentine de Maar via telefoon: 0224-564050 of mail: demaar@remove-this-part-ecn.nl.

 

 

Categorie: Corporate, Zonne-energie