Nieuwe internationale conferentie over zeelandbouw

donderdag 12 juli 2012 14:45

Seagriculture - de kansen en mogelijkheden voor zee(wier)teelt commodities

ECN, DLG BENELUX en Wageningen UR kondigen met trots de eerste editie aan van ‘Seagriculture; Sea(weed) Farming Commodities’. Een innovatieve, internationale conferentie die dit jaar gehouden wordt in Zeeland van 18 tot en met 20 september. Zeeland, dat onderdeel uitmaakt van de Zuidwestelijke delta waar de rivieren de Rijn, Maas en Schelde samenkomen, is een ‘hotspot’ van innovatieve aquacultuur geworden.

Zakelijke kansen
Het potentieel voor zeewier is enorm. Tijdens deze internationale conferentie kunnen deelnemers ontdekken welke zakelijke kansen zeewier en zeewiergrondstoffen hun bedrijf te bieden hebben. Hier ontmoeten wetenschap, praktijk, visies en trends op het gebied van uitgangsmaterialen, telen en oogsten elkaar, en komen onderwerpen als biofiltratie en afvalstromen aan bod. Verder zijn er posterpresentaties, technische bezoeken aan een aantal hotspots voor aquacultuur in de Oosterschelde en diverse workshops. 

Bezoek Seagriculture!
Meld u aan via seagriculture.eu! Hier vindt u ook het aantrekkelijke conferentieprogramma. De conferentie is met name interessant voor wetenschappers en bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van mariene biologie, zeeteelt, levensmiddelen, diervoeders en de bio-based economy.

Categorie: Corporate, Biomassa, Kolen & Milieuonderzoek