Nieuwe ADMETALFLEX 130 print hoge kwaliteit metalen onderdelen

vrijdag 17 maart 2017 14:24

Admatec Europe B.V. en ECN zullen later deze maand, op de Additive Manufacturing User Group Conference in Chicago, de ADMETALFLEX 3D printer presenteren.

Deze nieuwe 3D printer, onderdeel van de ADMAFLEX serie, levert een hoge kwaliteit metalen onderdelen in vergelijking tot de huidige standaardtechniek: lage oppervlakte ruwheid, geen restspanningen en kleine printdetails. Het werkingsprincipe is volgens het DLP-proces: een fotogevoelige hars gevuld met metaalpoeder wordt uitgehard en daarna uitgestookt en dichtgesinterd. ADMAFLEX belangrijkste technologische voordelen zoals de filmtechnologie en unieke continue hars hergebruik geldt ook voor de ADMETALFLEX.

Omdat Admatec en ECN zoals aangetoond met de ontwikkeling van de keramische 3D printer, veel verstand van poeder metallurgische vormgeving hebben, was het doel om dit ook voor metaal te realiseren. Er is een wens in de markt naar relatief kleine, hoge precisie, goed presterende geprinte metalen onderdelen. De ADMETALFLEX print onderdelen die tegenwoordig gemaakt worden via traditionele vormgevingstechnologieën zoals CNC frezen of metaalspuitgieten (MIM). Met name voor die laatste, groeiende, markt heeft Admatec hoge verwachtingen.

Michiel de Bruijcker, Managing Director of ADMATEC: “Met dit product onderstreept Admatec haar sterke samenwerking met ECN en haar toewijding om de ADMAFLEX-technologie voor meer toepassingen geschikt te maken en binnen de markt meer geaccepteerd te worden. Als dit gelukt is, zal dit de marktpositie versterken van ADMATEC als een toonaangevend merk voor ‘additive manufacturing’.”

Jaco Saurwalt, Director van de Engineering & Materials afdeling bij ECN: “Hoge materiaalkwaliteit gecombineerd met vormvrijheid en fijne productdetails waren het doel van onze ontwikkeling. Door het verbeteren van zowel het proces als de machine (de huidige ADMAFLEX) is het printen van metalen met een hoge kwaliteit dichtheid mogelijk geworden.”

Voor meer informatie neemt u contact op met Jaco Saurwalt via ons online contactformulier.

Categorie: Corporate, Engineering & materials