Meld u aan voor de 3e internationale zeewierconferentie Seagriculture op 24 en 25 september

dinsdag 16 september 2014 08:52

U bent uitgenodigd voor de derde editie van Seagriculture in het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. Tijdens deze conferentie geven internationale experts op het gebied van zeewier een beeld van de technologische ontwikkelingen, de economische perspectieven en de internationale ontwikkelingen.

De conferentie is een uitstekende plek om op de hoogte gesteld te worden van de ontwikkelingen op het gebied van zeewier en contact te maken met anderen die op dit gebied actief zijn.

ECN op Seagriculture
Jaap van Hal, innovatie manager bioraffinage bij ECN, is één van de sprekers op het congres. Hij zal vertellen hoe de verschillende soorten zeewier kunnen worden ingezet in de biobased economy. Zeewier is hier een belangrijke grondstof voor. Het is een zeer toegankelijke grondstof voor energiedragers en chemicaliën en kan in de toekomst grootschalig worden geteeld. Van Hal gaat tijdens het congres in op de vraag waarom zeewier niet alleen voor voedsel bruikbaar is, maar ook voor tal van andere producten. ECN ontwikkelt kennis en technologie die de overgang naar een duurzame energiehuishouding mogelijk maken. Zeewier is hier één van de mogelijke bronnen voor.

Programma Seagriculture
Tijdens Seagriculture worden variërende thema’s besproken: van de Europese en de actuele status van zeewierprojecten, tot seagriculture als een premium voedselproduct. Tevens worden er workshops gehouden met de volgende onderwerpen:

  • Zeewier verbouwen, hoe te starten?
  • Alle onderdelen van de zeewierketen, zoals de mechanisatie, logistiek en opslag.
  • Wensen van de eindgebruikers.

Bezoek de website van Seagriculture voor meer informatie en het gehele programma.

Meer informatie en registreren
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van Seagriculture.
Kijk voor meer informatie op de website van Seagriculture of neem contact op met Jaap van Hal.

Categorie: Corporate, Biomass