JA Solar en ECN bundelen krachten voor de introductie van hoogrendement PV-modules

maandag 14 juni 2010 08:29

JA Solar Holdings Co., Ltd., (Nasdaq: JASO), een van ’s werelds meest vooraanstaande fabrikanten van hoogrendement zonne-energieproducten, heeft op de Intersolar Europe Beurs aangekondigd dat het gaat samenwerken met het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) op het gebied van de metal wrap through (MWT) zonnecel en de moduletechnologie.

JA Solar en ECN gaan samen werken aan de voorbereiding van de productie van kosteneffectieve hoogrendement zonnemodules die de belofte met zich meedragen dat ze de kosten van elektriciteitsproductie door middel van zonne-energie zullen verlagen. De MWT-technologie minimaliseert verliezen aan de oppervlakte van de cel die veroorzaakt worden door schaduw, wat leidt tot een actievere oppervlakte van de zonnecel. De modules kunnen in een volledig geautomatiseerde proces worden opgebouwd met behulp van apparatuur van Eurotron. Met deze technologie kunnen dunne zonnecellen met hoge doorvoersnelheid en opbrengst worden geproduceerd. Enige tijd geleden heeft ECN met succes een hoogrendement MWT-zonnecelmodule gefabriceerd en daarmee in 2009 een wereldrecord behaald met een efficiëntie van 17 procent voor PV-modules met multikristallijn silicium cellen.

“Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking met ECN wat als doel heeft de volgende generatie MWT-zonneceltechnologie voor hoogrendement zonnemodules te ontwikkelen”, vertelt Yong Liu, senior vicepresident Manufacturing en CTO van JA Solar. “Dankzij de MWT-technologie kan het conversierendement van de fotovoltaische module effectief worden verhoogd, wat verschillende voordelen met zich meebrengt, zoals een grotere elektriciteitsopbrengst en verdere vermindering van productiekosten en verlaging van de kosten van zonnestroom”, legt Yong Liu uit.

Ton Hoff, directievoorzitter van ECN: “Een cruciaal element in de missie van ECN is dat we technologie gereed maken voor toepassing. We zijn dan ook erg blij dat de technologie van ECN geïndustrialiseerd zal worden in samenwerking met een vooraanstaande partner zoals JA Solar”.

Bram Verschoor, commercieel directeur van Eurotron: “We zijn zeer verheugd dat de grootste fabrikant van zonnecellen van plan is MWT-cellen te gaan produceren. Dit levert een enorm marktpotentieel op voor onze MWT-modulefabricagetechnologie. We zijn heel blij dat ECN ons steunt bij het naar de markt brengen van onze technologie”.

Over JA Solar Holdings Co., Ltd.
JA Solar Holding Co., Ltd. Is een vooraanstaand fabrikant van hoogrendement zonne-energieproducten. Het bedrijf verkoopt haar producten aan zonnecelfabrikanten over de hele wereld, die de zonnecellen in elkaar zetten en integreren in modules en systemen die zonlicht omzetten in elektriciteit ten behoeve van elektriciteitsproductie op huishoudelijke, commerciële en utiliteitsschaal. Meer informatie kunt u vinden op http://www.jasolar.com.

Over ECN
Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) is een vooraanstaand Nederlands instituut voor energie- en milieuonderzoek en beleidsadvies. ECN ontwikkelt hoogwaardige kennis en technologie voor de transitie naar een duurzame energiehuishouding. ECN brengt deze kennis en technologie naar de markt. ECN richt zich op energiebesparing, duurzame energie en efficiënte en schone toepassing van fossiele brandstoffen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.ecn.nl.

Over Eurotron
Eurotron is een bedrijf dat gespecialiseerd is in krachtige apparatuur voor de fabricage van modules. Een team van toegewijde medewerkers ontwikkelt en produceert apparatuur om vandaag te kunnen werken aan de PV-behoeften van de toekomst. Een proactieve houding en een sterke oriëntatie op de wensen van de klanten zijn doorslaggevend geweest voor het succes van Eurotron. Meer informatie kunt u vinden op http://www.eurotron.nl.

Categorie: Corporate, Zonne-energie