Innovatiemissie industriële elektrificatie en Power-2-X, Noordrijn-Westfalen

dinsdag 18 juli 2017 12:45

Shared Innovation Program VoltaChem is co-organisator van de innovatiemissie industriële elektrificatie en Power-2-X in Duitsland. Bent u actief in de procesindustrie? Heeft u interesse in industriële elektrificatie of de omzetting van elektriciteit in andere vormen van energie of producten? Bent u geïnteresseerd in samenwerking met Duitsland of wilt u weten hoe uw Duitse en Vlaamse collega’s omgaan met deze onderwerpen? Ga dan mee met onze innovatiemissie.

Deze missie past in de trilaterale strategie om de chemische industrie in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen te versterken. De missie begint met een gezamenlijke workshop op de eerste dag, gevolgd door bezoeken aan Duitse bedrijven en kennisinstellingen op dag 2 en 3.

Energie-intensieve industrie
Nordrhein-Westfalen staat bekend om zijn energie-intensieve industrie en de chemische sector. Veel bedrijven onderzoeken en ontwikkelen technologieën voor de industriële elektrificatie. Belangrijke bedrijven en onderzoeksinstituten op dit gebied, zoals ThyssenKrupp, Covestro, RWTH Aachen en Forschungszentrum Jülich, zijn gevestigd in deze regio. De missie is georganiseerd in samenwerking met de regering van Noordrijn-Westfalen en andere lokale netwerkpartners en bestaat uit 2 delen.

13 september: workshop
Het doel van de workshop op de eerste dag is om Nederlandse, Vlaamse en Duitse bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheid samen te brengen om inzicht te geven in trends op het gebied van industriële elektrificatie en Power2X. De workshop is ook bedoeld om mogelijkheden voor internationale samenwerking te onderzoeken.

Duitse, Vlaamse en Nederlandse experts, van bedrijven en onderzoeksinstituten, geven u een overzicht van activiteiten in het veld en presenteren interessante projecten. Tijdens de matchmakingsessie bouwt u aan uw netwerk en wisselt u van gedachten met andere deelnemers.

14-15 september: diverse bezoeken
Tijdens het tweede deel van het programma, op dag 2 en 3, bezoekt u meerdere bedrijven en onderzoeksinstituten in Duitsland. Deze partijen laten zien hoe zij omgaan met de inzet van elektriciteit en geven een inkijkje in hun strategie. Uiteraard is tijdens deze 2 dagen voldoende tijd om over deze onderwerpen verder te discussiëren.

Meer informatie
Voor meer informatie, het programma en aanmelden, ga naar de website  van RVO.   

Categorie: Corporate, Energy efficiency