Innovatiecontract zonne-energie nader beschouwd

woensdag 11 april 2012 11:26

Op 2 april tekende ECN een aantal innovatiecontracten. Een daarvan betreft het innovatiecontract rond het thema zonne-energie. Het Noordhollands Dagblad heeft ECN-er en expert zonne-energie Wim Sinke daarover geïnterviewd.

Vandaag staat het interview in de krant en is hier ook te lezen.  Wim Sinke legt hierin uit wat dit innovatiecontract betekent.

Met partners technologie marktrijp maken
Met dit innovatiecontract wordt het voor ECN makkelijker haar centrale rol te spelen en de technologie van Nederland aan de man te brengen. ECN hoeft niet meer alleen de technologie te bedenken, te bewijzen, op te schalen, en te vermarkten. In alle fases van de ontwikkelketen is ECN met partners bezig om de technologie marktrijp te maken. In het verleden gebeurde dat al in 1-op-1 relaties met partijen zoals Eurotron en Tempress. Nu kan dat met alle actieve Nederlandse partijen. Daarmee kan ECN zich veel meer presenteren als exponent van de Nederlandse industrie. Aan de andere kant geeft ECN hiermee perfect invulling  aan de doelstelling van het huidige kabinet, om veel meer de Nederlandse economie te ondersteunen.

Categorie: Corporate, Zonne-energie