IDEA SYMPOSIUM 23 mei ‘17: ONDERNEEM IN DUURZAAMHEID

vrijdag 19 mei 2017 11:20

Nog een week tot de start van het 3e symposium van IDEA. Hét netwerkevent in Noord-Holland voor iedereen die gelooft en onderneemt in duurzame energie-oplossingen. De kracht van IDEA zit in haar sterke netwerk en partners. Met veel kennis en kunde maken ze samen van een idee een marktrijp product. Juist dat begin is zo moeilijk. En precies daar zit de rol van de incubator; het samenbrengen van technische kennis, ervaring en expertise vanuit verschillende invalshoeken. Dan bereikt een idee de start-up fase.

Het symposium wordt gefaciliteerd door IDEA en haar partners Inholland, Energy Valley, ECN, Gemeente Alkmaar, Provincie Noord-Holland, Teamwork Technology, Ontwikkelingsbedrijf NHN, ENGIE.

Programma

13:00 uur:

Inloop en presentaties door Wethouder Jan Nagengast, Energieregio Alkmaar en Expertisecentrum InVestat en Freerk Bisschop van Rockstart.

Pauze

15.15 uur:

Workshopsessie 1: Hoe vorm te geven aan de samenwerking

  • Pitch 1 Valorisatieprogramma (Sjoerd Wittkampf ECN)
  • Pitch 2 Technocampus (Dook van den Boer)
  • Pitch 3 Waarom ENGIE investeert in innovatie, incubatie etc. (Ralph van Moorsel)

Workshopsessie 2: Wat levert een incubator op

  • Pitch 1 Blue Heart Energy (Michiel Hartman)
  • Pitch 2 Sustenso (Hans van der Weide)
  • Pitch 3 Sensorfact (Sjoerd Sloterdijk)

16.30 uur:

Netwerkborrel: van IDEA naar ROCKSTART

Hij noemt zichzelf een “fossiel in duurzame energie”. Wetenschapper, succesvol ondernemer en ooit de 1e aanbieder van groene energie. Sinds 2015 Program Director Smart Energy bij de accelerator Rockstart; Freerk Bisschop. Hoe mooi is het om als start-up door te stromen naar de Smart Energy Accelerator Rockstart? Daar worden start-ups klaargestoomd om snel te groeien.

Freerk Bisschop gaat ons zijn visie geven op hoe hij denkt dat er rendement uit duurzaamheid is te behalen. Hij ziet daarbij duidelijk zijn rol als verbinder. Niet alleen om de startups te verbinden met bestaande bedrijven, maar ook om de grote massa in beweging te brengen. Dan kun je technologie naar de markt brengen en sociale impact teweeg brengen.

Voor meer informatie en aanmelden: https://idea-nhn.nl/agenda/symposium-idea-onderneem-in-duurzaamheid/

 

 

Categorie: Corporate, Environment