Hoe gaat CCUS de Europese staalindustrie versterken? CATO/ECN evenement op 19 en 20 april 2017!

donderdag 16 februari 2017 11:23

Op 19-20 april 2017 co-hosten CATO en ECN een tweedaagse (internationale) conferentie met als onderwerp "Het verminderen van de CO2 footprint in de staal industrie”.

De ijzer-en staalsector is één van de grootste industriële uitstoters van CO2, en zal waarschijnlijk nog langdurig afhankelijk blijven van fossiele energiedragers. Hierom zijn maatregelen ter beperking van de emissies zowel urgent als ook van belang voor de langer termijn.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Presentaties door o.a. Tata, ArcelorMittal, RIST, ECN, MEFOS, IEA-GHG, CRI, Masdar
  • Een interactieve sessie met GCCSI, Nova institute, Worldsteel, TKI-Gas
  • Enkele technologische en wetenschappelijke bezoeken
  • Presentaties van de laatste resultaten van Europees gefinancierde Horizon 2020 projecten STEPWISE en FReSMe
  • Een interactieve sessie die zich richt op het beleid om inspanningen voor een klimaat neutrale industrie te ondersteunen, met behoud van het concurrentievermogen en de innovatie in de Europese staalsector.

Verder is er een interessant en sociaal (netwerk)programma, waar de deelnemers een uniek stukje Nederland, de Zaanse Schans in Zaandam bezoeken en een diner aangeboden krijgen.

De conferentie wordt gedeeltelijk in Zaandam (15 minuten van Amsterdam Schiphol Airport) georganiseerd en de tweede dag op de locatie van ECN Petten (vervoer zal worden geregeld).

Het volledige programma alsmede gratis aanmelden kan via de website van CATO.

Categorie: Corporate, Energy efficiency