Groeiende belangstelling voor Hybsi®-technologie in Azië

vrijdag 9 oktober 2015 13:29

Chemiebedrijven willen energie besparen en tegelijk de kwaliteit van hun producten verbeteren. Het is mogelijk met Hybsi® membranen, de innovatieve scheidingstechnologie die ECN in 2012 naar de markt bracht. In de afgelopen maanden toonden twee Aziatische partijen interesse.

Veelbelovende tests
De Aziatisch onderzoeksinstituten klopten onafhankelijk van elkaar aan bij ECN. Voor hun klanten zien zij kansen met het Hybsi® membraan. “Het gaat om toepassing voor één van de grootste chipmakers ter wereld en een farmaceutisch bedrijf”, vertelt ECN’s innovatiemanager Yvonne van Delft. Beide bedrijven willen een mengsel scheiden voor hergebruik. Ze hebben de Aziatische instituten gevraagd om de beste methode te onderzoeken. “De instituten testen op dit moment een Hybsi® membraanmodule  op laboratoriumschaal. De eerste resultaten zijn veelbelovend.”

Perspectief op de Aziatische markt
ECN is er trots op dat de Aziatische onderzoeksinstituten de voorkeur geven aan Hybsi® membranen boven traditionele vloeistofscheidingen. Yvonne: “In Azië worden veel nieuwe plants opgezet en dat maakt het voor ons interessant terrein. Wij geloven al jaren in de technologie en zijn eager om de membranen ook buiten Europa in te zetten.” Het Franse Ceramiques Techniques Industrielles (CTI) en het Nederlandse bedrijf Pervatech hebben al een licentie op de Hybsi®-technologie.

Hybsi®: unieke karakteristieken
Wat Hybsi® membranen zo bijzonder maken is dat bedrijven hiermee tot 30% minder energie gebruiken dan met traditionele scheidingsmethodes. Yvonne: “Bovendien is de kwaliteit van de zuivering beter. Die combinatie is echt revolutionair. Chemiebedrijven kunnen daardoor kosten besparen en een zuiverder eindproduct leveren.” De Hybsi®-technologie is een belangrijke stap richting verduurzaming van de chemische industrie. Zelfs onder zure en agressieve omstandigheden en bij hoge temperaturen blijft het membraan stabiel.

ECN werkt aan doorontwikkeling
Na de marktintroductie in 2012 staat de Hybsi®-technologie niet stil. “Op dit moment werken we samen met licentiehouders en de industrie aan het recyclen van oplosmiddelen en het terugwinnen van waardevolle componenten  uit organische stromen middels nanofiltratie. We zoeken nadrukkelijk samenwerking met de industrie, zodat de Hybsi®-technologie blijft aansluiten bij de uitdagingen waar het bedrijfsleven mee speelt.” 

Benieuwd hoe Hybsi® membranen uw proces kunnen verduurzamen? Neem voor meer informatie gerust contact op met innovatiemanager Yvonne van Delft of bekijk de website www.hybsi.com

Categorie: Oktober