Gouden Koets van de toekomst

maandag 29 september 2014 09:21

Op Prinsjesdag reed de koning in de Gouden Koets naar de Ridderzaal op het Binnenhof om de troonrede uit te spreken. Het Nuon Solar Team heeft deze dag haar eigen Gouden Koets gemaakt. Om te laten zien dat de Nuna het voertuig is van de toekomst, heeft het team de Nuna6 in goud gewikkeld. De auto symboliseerde hiermee de ‘Gouden Koets van de toekomst’. “Het zou toch geweldig zijn als we in de toekomst allemaal op zonnecellen kunnen rijden en de Gouden Koets vervangen kan worden door de Gouden Nuna”, aldus Wouter Feil van het Nuon Solar Team.

Sasol Solar Challenge
Het Nuon Solar Team heeft met de Gouden Nuna aandacht gevraagd voor de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika op 27 september. De Nuna7S rijdt mee aan deze race, zodat het team zich kan voorbereiden op de World Solar Challenge in Australië in 2015. De laatste weken bestaan vooral uit het testen van Nuna7S aan de Zuid-Afrikaanse omstandigheden, zoals de warmte, de zon intensiteit en natuurlijk het verkeer. Tijdens de race zal de weg niet afgezet worden voor de zonnewagen, Nuna rijdt gewoon tussen het alledaagse verkeer.

Bijdrage ECN aan het Nuon Solar Team
Voor de Nuna7S heeft ECN diverse mechanische onderdelen geproduceerd. Zo zijn er onderdelen gemaakt voor de wielen en de wielophanging van de zonnewagen.

Naast de productie van het materiaal voor de wielen, heeft het Nuon Solar Team bij ECN verschillende zonnepanelen getest. De zonnepanelen zijn getest op verschillende behandelingen, zodat zoveel mogelijk rendement uit het invallende licht wordt gehaald. Meerdere laminaten zijn getest op de panelen onder verschillende hoeken.

Categorie: Corporate