FESTpv: internationaal onderzoekscentrum zonne-energie in Heerlen

vrijdag 6 juli 2007 09:48

Uniek samenwerkingsverband onderzoekscentra en bedrijfsleven. Vandaag tekenden twee internationale onderzoeksinstellingen en vier bedrijven uit Nederland en Duitsland een intentieverklaring voor de oprichting van het onderzoeksinstituut FESTpv. Dit instituut zal zich vestigen op het grensoverschrijdende terrein Avantis bij Heerlen/Aken. Eind dit jaar beoogt FESTpv met haar werkzaamheden te starten. FESTpv (Front-End Silicon Technology for Photovoltaics) richt zich op het goedkoper maken van zonnecellen door verbetering van de materiaalkwaliteit en het productieproces van silicium, de voornaamste grondstof voor zonnecellen.

FESTpv is een initiatief van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het International Solar Energy Research Center Konstanz (ISC). Projectleider Ton Veltkamp: “Onze marktstudie in 2006 toonde aan dat bedrijven die actief zijn in de zonne-energiebranche behoefte hebben aan een R&D-centrum als FESTpv om de enorme groei in deze branche in Europa te kunnen bijbenen.“

De 4 bedrijven die vandaag de intentieverklaring ondertekenen zijn Econcern BV, RENA Sondermaschinen GmbH, Scheuten Solar Systems B.V. en Solland Solar Energy B.V. Het is aannemelijk dat binnenkort voldoende partners zich hebben aangesloten, zodat FESTpv nog dit jaar kan starten. Wanneer FESTpv volledig operationeel is, zal het naar schatting ongeveer 30 werknemers tellen.

Einde persbericht


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ton Veltkamp, projectleider FESTpv, telefoon 0224 - 56 42 51, e-mail veltkamp@remove-this-part-ecn.nl. Of met Harold IJskes, persvoorlichter ECN, telefoon 0224 - 56 40 50, mobiel 06 - 127 98 123 of e-mail ijskes@remove-this-part-ecn.nl.

Categorie: Corporate, Zonne-energie