Europese biogasconferentie Alkmaar

dinsdag 9 september 2014 10:43

Graag nodigen wij u uit voor de eerste editie van Biomass Gasification Europe (BGE) op 2 oktober in Alkmaar. Het congres is onderdeel van de tweejaarlijkse Conference of the European Biogas Association (EBA) en is volledig gericht op thermochemische vergassing. Met sprekers uit Finland, Denemarken, Verenigde Staten en Nederland biedt BGE 2014 een uitdagend programma waarin syngasproductie en –conversie de hoofdthema’s vormen. Tevens wordt tijdens BGE 2014 het Institute for Valorization and Expertise in Thermochemics Alkmaar (INVESTA) officieel gelanceerd.

Programma BGE
BGE bestaat uit verschillende onderdelen. Zo vindt er voorafgaand aan de conferentie een netwerkdiner plaats in Alkmaar. Het welkomstdiner vindt plaats op 1 oktober van 19:00 – 22:00.

Op 2 oktober vindt van 08:00-18:00 de conferentie plaats in het TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Het volledige programma vindt u op de website van BGE.

Naast de conferentie kunt u zich op 2 oktober ook aanmelden voor een studietour bij ECN van 08:30 – 14:00.

ECN op BGE
Jaap Kiel, Program Developer Biomassa, spreekt tijdens de conferentie op 2 oktober over Thermal Pretreatment. Dit zijn door ECN ontwikkelde processen die de kwaliteit en waarde van biomassastromen verhogen, specifiek gericht op toepassing van deze stromen voor energieopwekking. Het betreft hier de processen Torrefactie en TorWash.

Later op de dag spreekt Bram van der Drift over Milena-Olga vergassing. Met deze techniek kunnen vele soorten biomassa en afval omgezet worden in diverse producten als elektriciteit en warmte, maar ook groene chemicaliën, waaronder transportbrandstoffen. In het bijzonder zal aandacht besteed worden aan de omzetting van biomassa naar groen methaan. Voor deze toepassing wordt gestreefd naar een demo-installatie op de Boekelermeer in Alkmaar. Deze sessie is specifiek gericht op de demo.

Studietour bij ECN
Op 2 oktober is het ook mogelijk een studietour te volgen op locatie bij ECN. Deze dag staat in het teken van thermochemische vergassing, torrefactie, torwash en organosolv technologie. ECN verzorgt deze dag een technische tour, presentaties en een lunch. Door deel te nemen aan deze studietour kunt u kennismaken met het grootste onderzoeksinstituut op het gebied van duurzame energie in Nederland.

Het volledige programma van de studietour (onder voorbehoud) vindt u op de website van BGE.

Registreren en meer informatie
Aanmelden kan via de online registratiepagina.

Wilt u meer informatie ontvangen? Bezoek dan de website van BGE, bekijk onze expertisepagina of neem contact op met Bert Rietveld.

Categorie: Corporate, Biomass