ECN presenteert nieuwste ontwikkelingen voor productie ‘groen gas’ tijdens ACI Gasification 2016 conferentie

donderdag 10 maart 2016 11:14

ECN ontwikkelt toonaangevende technieken voor een duurzame samenleving door een optimaal gebruik van alle grondstoffen voor het opwekken van energie en voor productontwikkeling mogelijk te maken.
Nederland heeft een rijke geschiedenis als ‘gas land’. ECN zet deze traditie graag voort met de nieuwste ontwikkelingen voor het produceren van  ‘groen gas’.  Een van deze ontwikkelingen loopt via de door ECN gepatenteerde route van vergassing (MILENA), gasreiniging (OLGA) naar de productie van groen gas (ESME) uit biomassa. Daarnaast kan gereinigd gas ook worden opgewerkt naar transportbrandstoffen en chemicaliën. De MILENA-OLGA combinatie zorgt voor een flexibele indirecte vergassing met hoog rendement en diverse andere toepassingen.

Tijdens de ACI Gasification 2016 conferentie geven ECN en betrokken partners diverse presentaties rondom dit thema:

Berend Vreugdenhil - ECN
Greening the future
In deze presentatie gaat hij in op de mogelijkheden van bijvoorbeeld benzeen en etheen productie uit biomassa als aanvulling op het groen gas werk.

Christiaan van der Meijden – Biomass Energy Engineering
Christiaan van de Meijden heeft gedurende zijn 16 jarige dienstverband bij ECN onder andere meegewerkt aan het opstarten van de Circulerende Wervelbed vergasser BIVKIN en de ontwikkeling van de MILENA vergasser. Tijdens de conferentie geeft hij een presentatie over de techniek achter vergassing en zal hij de verschillende toepasmogelijkheden van het gas toelichten.

Robin Zwart – Royal Dahlman
Royal Dahlman is licentiehouder van de door ECN ontwikkelde MILENA technologie. Sinds zijn overstap van ECN naar Dahlman in 2013 is Zwart binnen Dahlman verantwoordelijk voor de technologie en productontwikkeling. Tijdens de Gasification conference geeft hij een presentatie gericht op de OLGA teerverwijdering en diens flexibiliteit.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op onze speciale pagina.

Categorie: Corporate, Biomass