ECN organiseert perslunch ‘Brandstofmix in elektriciteitsvoorziening’

maandag 14 februari 2011 14:19

Op dinsdag 8 maart organiseert Energieonderzoek Centrum Nederland een perslunch over ‘Brandstofmix in de elektriciteitsvoorziening’.

De elektriciteitsvoorziening in Nederland omvat een derde deel van de totale energievoorziening. Juist in die elektriciteitsvoorziening valt een grote slag te maken in de verduurzaming van het energiegebruik . Dit gaat echter niet vanzelf en de kosten gaan voor de baten uit.

Welke slagen is Nederland aan het maken met de elektriciteitsvoorziening? Welke brandstoffen spelen een rol  en om welke mix (de brandstofmix) gaat het die ons nu en straks van elektriciteit voorziet? Hoe passen windenergie, biomassa en zonne-energie in dit palet en welke rol speelt kernenergie daarin? Hoe kan Nederland economisch profiteren van haar gunstige geografische ligging aan de Noordzee? Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) zal met deze perslunch de huidige stand van zaken op een rijtje zetten. Fabels worden ontmaskerd en vragen worden beantwoord door ECN deskundigen en presentatoren Remko Ybema (unitmanager Beleidsstudies) en Ad Seebregts (topic coördinator Elektriciteitsproductie en CO2 afvang unit Beleidsstudies).

Presentatie aan media
ECN organiseert hiermee de negende van een reeks kernachtige lunchpresentaties voor vertegenwoordigers van de media. Tijdens deze lunches - die in Amsterdam plaatsvinden - behandelt ECN de achtergronden bij het energie- en klimaatnieuws. Doel: in korte tijd meer inzicht voor journalisten in complexe korte- en lange-termijnontwikkelingen.

Geïnteresseerden in de perslunch kunnen contact opnemen met persvoorlichter Florentine de Maar via telefoon: 0224-564050 of mail: demaar@remove-this-part-ecn.nl.

Categorie: Corporate, Beleidsstudies