ECN maakt concept-onderzoeksplannen 2017 bekend

maandag 12 september 2016 12:00

In 2017 ontwikkelt ECN, net als voorgaande jaren, voor verschillende thema’s in de Topsector Energie technologieën en diensten die een duurzame energiehuishouding dichterbij brengen en de Nederlandse cleantech-sector stimuleren.

De onderzoeksonderwerpen zijn in nauw overleg met de TKI’s (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) bepaald. ECN zet haar onderzoekscapaciteit binnen de Topsector Energie in bij de TKI Urban Energy (zonne-energie), TKI Wind op Zee, TKI Biobased Economy, TKI Energie & Industrie en TKI Gas. Daarnaast participeert ECN in het thema Systeemintegratie van Duurzame Energie van de Topsector.

ECN publiceert de onderzoeksplannen voor 2017 op een moment dat deze nog de conceptstatus hebben, zodat eventuele feedback naast die van de TKI’s door ons meegenomen kan worden. Dit kan tot en met 23 september 2016 door contact op te nemen met Ruud van den Brink, ECN Program Development. 

 Windenergie

 Energie en Industrie

 Solar Energy

 Biomassa

 SIRE

Categorie: Corporate, Zonne-energie, Windenergie, Beleidsstudies, Biomass, Energy efficiency, Environment, Engineering & materials