ECN geeft lezing over oppervlaktecorrosie op Surface beurs 7-9 oktober 2014

dinsdag 23 september 2014 08:55

Van 7 – 9 oktober vindt Surface 2014 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze totaalbeurs voor oppervlaktetechniek toont alles voor de oppervlaktebehandeling van materialen. Het oppervlak speelt een cruciale rol bij vrijwel elk product en project. Oppervlaktebehandeling maakt materialen geschikt voor hun toepassing en geeft producten op velerlei manieren meerwaarde. Veel schade- en corrosieonderzoek dat ECN uitvoert heeft betrekking op oppervlakten. U kunt ECN bezoeken op Surface 2014 in stand 214.

Lezing ‘Snel snappen waarom uw oppervlak corrodeert?’
Testen om vast te stellen of corrosie gaat optreden zijn vaak tijdrovend en geven slechts beperkt inzicht in het corrosieproces. Remco Hutten, Consultant Materials, Testing & Analysis, geeft tijdens de beurs een lezing over oppervlaktecorrosie. De lezing wordt gehouden op dinsdag 7 oktober om 14:30 en op donderdag 9 oktober om 11:30. Met gespecialiseerde, elektrochemische methoden kan ECN snel achterhalen wat het corrosiegedrag van materialen en coatings op lange termijn zal zijn. Binnen enkele dagen is er inzicht in het gedrag van het systeem en kan worden aangegeven hoe snel corrosie zal optreden.

ECN voert oppervlakteonderzoeken uit
Veel schade- en corrosieonderzoek heeft betrekking op oppervlak. ECN heeft afgelopen jaren geadviseerd over onder andere coatings en corrosie. ECN werkt onder meer samen met de lucht- en ruimtevaart, petrochemie, staal- en energiesector.

Meer informatie
Meer informatie over de Surface beurs en onze deelname vindt u op onze speciale beurspagina. Kijk voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses op onze expertisepagina.

Categorie: Corporate, Engineering & materials