ECN geeft lezing over corrosie op NIL Verbindingsweek, 6 november 2014

woensdag 5 november 2014 08:43

Van 4 – 6 november vindt de NIL Verbindingsweek plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Deze week is een door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) georganiseerd ontmoetingsplatform voor bedrijven die zich professioneel bezighouden met verbindingstechniek.

Lezing ‘Snel snappen waarom uw verbinding corrodeert’
Testen om vast te stellen of corrosie gaat optreden zijn vaak tijdrovend en geven slechts beperkt inzicht in het corrosieproces. Bas van Bree, Business Development Manager bij ECN, geeft tijdens de beurs een lezing over corrosie. De lezing wordt gehouden op donderdag 6 november om 13:00 uur. Met gespecialiseerde, elektrochemische methoden kan ECN snel achterhalen wat het corrosiegedrag van materialen en verbindingen op lange termijn zal zijn. Binnen enkele dagen is er inzicht in het gedrag van het systeem en kan worden aangegeven hoe snel corrosie zal optreden.

ECN adviseert over corrosie en schade
Veel schade- en corrosieonderzoek heeft betrekking op verbindingen. ECN heeft afgelopen jaren geadviseerd over onder andere corrosie in of als gevolg van verbindingen. ECN werkt onder meer samen met de lucht- en ruimtevaart, petrochemie, staal- en energiesector.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses op onze expertisepagina.

Categorie: Corporate, Engineering & materials