ECN feliciteert partner IBK Koudetechniek met Koeltrofee 2014

donderdag 6 februari 2014 17:14

Vanmiddag heeft de inzending van IBK Koudetechniek, een stoom producerende warmtepomp, de NVKL Koeltrofee 2014 gewonnen!

De jury koos de innovatieve warmtepomp uit drie genomineerde inzendingen. De prijs werd vanmiddag tijdens de installatievakbeurs VSK uitgereikt aan IBK Koudetechniek. De warmtepomp zorgt voor een forse energiebesparing. Met de innovatieve warmtepomp is het mogelijk de temperatuur van de restwarmte zodanig te verhogen, dat deze op een economische rendabele wijze weer in het industriële proces te gebruiken is.

Deze bijzondere warmtepomp is in een samenwerkingsverband tussen IBK, ECN, Bronswerk Heat Transfer en SmurfitKappa ontwikkeld en is onlangs geïnstalleerd bij SmurfitKappa Roermond Papier.

Reductie energiegebruik
Dankzij de stoom producerende warmtepomp ligt hergebruik van restwarmte voor meerdere industriële toepassingen binnen handbereik. De economische haalbaarheid is essentieel bij verduurzaming van de industrie. Als duurzame technologieën zich kunnen terugverdienen door energie- en kostenbesparing, is de prikkel om over te stappen groot.

De NVKL Koeltrofee
De trofee wordt sinds 1989 eens per twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van de koude en/of klimaatbeheersing.

Categorie: Corporate, Energy efficiency