ECN en Basisschool De Zwerm scoren met beste techniekonderwijs

vrijdag 19 juni 2015 11:29

Basisschool De Zwerm uit Sint Maarten heeft de TechniekTrofee 2015 gewonnen—een erkenning voor de uitmuntende kwaliteit van het techniekonderwijs van de school.

Energiekist van ECN
De prijs werd onder andere toegekend aan De Zwerm omdat ECN samen met de leraren van de school een energiekist heeft samengesteld met interessante proefjes. Deze kist zal op verschillende scholen binnen de overkoepelende scholenorganisatie gebruikt gaan worden. Ook kunnen  ECNers gebruik maken van de kist en hem op de school van hun kinderen, kleinkinderen demonstreren.


Basisschool De Zwerm wil het beste uit ieder kind halen met wetenschap en techniekonderwijs. De school ademt techniek uit. In alle groepen bieden de leerkrachten techniek aan. Leerkrachten zijn getraind in ‘onderzoekend leren’ en coachen de kinderen om het zelf te ontdekken en te doen“. Zo heeft de school timmertafels, een fiets om aan te sleutelen, tablets, zonnepanelen, een moestuin met kas, en diverse leskisten.

ECN is betrokken bij De Zwerm vanuit haar programma ‘Corporate Social Responsibility’—waarbij ECN het belangrijk vindt dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met onderzoek en techniek. 

Wilt u meer weten over het CSR programma van ECN, neem dan contact op met Hilke Rosler.
Categorie: Corporate