ECN en Ecofys lanceren het jaarlijkse NAMA Status Report 2014

woensdag 10 december 2014 14:15

Op 8 december lanceerden ECN en Ecofys het jaarlijkse  NAMA Status report 2014 tijdens de UNFCCC Conference of Parties dat op dit moment plaats vindt in Lima, Peru. De conferentie werd geopend door Miriam Ott van het Duitse Federale Ministerie voor Milieu, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid. Zij sprak over de betekenis van het rapport als verkenning voor 2015, een essentieel jaar voor NAMA's en internationaal mitigatiebeleid.

Onder de sprekers en deelnemers bevonden zich NAMA-deskundigen van de UNFCCC, ontwikkelings- en overheidsinstanties en uit de academische wereld.

Het rapport bevat de nieuwste statistieken over NAMA-ontwikkeling en bespreekt waar het komend jaar de meeste vooruitgang geboekt dient te worden om te waarborgen dat NAMA's goed gepositioneerd worden als bouwstenen in het internationale klimaatregime na 2020. Bovendien hebben de auteurs deskundigen van tien vooraanstaande instituten uitgenodigd om korte opiniestukken te schrijven over de rol van NAMA's in het klimaatbeleid na 2020 en in te gaan op wat er in het komende jaar nodig is om dat goed voor te bereiden.

Het rapport kan hier worden gedownload.

Categorie: Corporate, Beleidsstudies