ECN aanwezig op All Energy Day 2015

maandag 2 maart 2015 15:03

Op donderdag 5 maart vindt de vierde editie van de All Energy Day plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Het congres is een initiatief van de Energy Club van de TU Delft en GreenBlue. Dit jaar worden er 300 deelnemers verwacht: een mix van studenten, professionals, wetenschappers en politici.

Bezoek de ECN Workshop
“Hoe vertaal je een technologie in een goede waarde propositie? En waar moet zo’n propositie eigenlijk aan voldoen? Je kunt een goede technologie hebben, maar ben je er dan ook? Hoe uniek is jouw idee? Waar en in welke gebieden kun je het toepassen? Hoe ziet de technology roadmap er uit? En is het straks te financieren? Dit zijn enkele vragen waar deze workshop van ECN je over aan het nadenken zet. Je gaat bovendien zelf een waarde propositie op het gebied van cleantech bedenken en toetsen aan een aantal belangrijke criteria. Tegelijkertijd krijg je een kijkje in de keuken van ECN. Hoe gaat ECN met cleantech ontwikkeling om? Wat gebeurt er achter de schermen voordat een duurzame energie technologie het levenslicht ziet?”

De workshop wordt gegeven door Bart de Vries, Technology Due Diligence Manager en Jelle Blekxtoon, Business developer Biomass & Energy Efficiency bij ECN.

Waar: Fokker Terminal Den Haag
Wanneer: donderdag 5 maart
Hoe laat: 10.30 – 12.30

Innovation for the next generation
Het thema voor de All Energy Day 2015 is ‘Innovation for the next Generation’. De focus ligt op Engineering, Policy, Design en Entrepreneurship: een multidisciplinaire kijk op een multidisciplinaire vraag. Het doel? Samenkomen om in een interactieve en inspirerende omgeving te werken aan een sterk energieplan voor de toekomst.

Wat kunt u verwachten? 

  • De dag biedt een gevarieerd en interactief programma. Dagvoorzitter is Twan Huys (Collegetour en Nieuwsuur).
  • De kick-off van de dag wordt verzorgd door Manon Janssen (CEO Ecofys en boegbeeld Topsector Energie). Zij opent met een energy-outlook. Hoe ziet de energiewereld er in 2030 uit en wat doet Topsector Energie om daaraan bij te dragen?
  • Tijdens de daaropvolgende business cases wordt dieper op dit toekomstperspectief in gegaan door o.a. ECN, TenneT, Shell en Meewind. Daarnaast faciliteert het Ministerie van Economische Zaken een co-creatie sessie samen met Jules Dock Consultancy.
  • Allard van Hoeken, Head of New Energy van Bluewater (en door KIVI genomineerd voor ‘Ingenieur van het jaar’) vertelt over het innovatieve ‘Tidal Energy Project’.
  • Ebel Kemeling is Founding Partner van Spring Associates, een consulting en met een focus op innovatie en energie. Tijdens zijn presentatie zal hij een wandeling geven door zijn stad van de toekomst: de Smart City.
  • In een pitchwedstrijd krijgen start-ups de mogelijkheid hun innovatieve idee te presenteren. In samenwerking met Postcode Loterij wordt de beste pitch beloont met een startkapitaal.
  • Met tot slot een gesprek tussen onder andere Faiza Oulahsen (campagneleider, Greenpeace), Mart van Bracht (hoofd TNO Energie) en Jo Peters (secretaris-generaal NOGEPA). Met vertegenwoordigers van de TU Delft, Shell, Energie-Nederland en EBN worden alle sectoren van de energiewereld vertegenwoordigd! 

De dag biedt een bondige update over wat er speelt in de energiewereld.
Inschrijven kan gratis via http://allenergyday.nl/inschrijven/

Meer informatie
Meer weten over wat ECN voor u kan betekenen? Neem contact op met Bas de Vries of Jelle Blekxtoon.

Categorie: Corporate