Bezoek SusTEM 2017 van 28 tot en met 30 juni

vrijdag 12 mei 2017 11:02

ECN organiseert samen met Newcastle University van 28 tot en met 30 juni 2017 de vierde editie van de Sustainable Thermal Energy Management International Conference in Alkmaar. De organisatie van SusTEM 2017 is in handen van het Thermal Energy Challenge Network onder leiding van Professor Tony Roskilly in samenwerking met ECN.

De internationale conferentie biedt een podium waar stakeholders op Warmtegebied op de hoogte worden gebracht van recente ontwikkelingen op het gebied van de duurzame warmtehuishouding en waar experts, beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de industrie elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen.

Onderwerpen zijn o.a. Industrial waste heat utilisation, Renewable heating and cooling systems, building energy performance tot Economics and Policy challenges.

(Internationale) keynote sprekers

 • "The future of renewable heating" door Dave Pearson, Directeur van Star Renewable Energy UK.

 • "Energy efficiency in industry in the Strategic Energy Technology (SET) plan – opportunities and challenges" door Petter Egil Røkke, Research Director van SINTEF Energy Research uit Noorwegen.

 • “Utilities and Optimal Use of Heat” door Kees Biesheuvel, Technology Innovation Manager Engineering Solutions of Dow Benelux B.V. en tevens  Cluster Directeur van het ISPT Warmte Innovatie Cluster.

Programma SusTEM 2017
Er staan uiteraard niet alleen keynote speeches en mondelinge presentaties van vooraanstaande nationale en internationale sprekers op de agenda tijdens SusTEM 2017. Ook een poster expositie, conferentie diner en een bezoek aan ECN in Petten maken deel van het programma. Dat programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

 • Keynote speech, presentaties en poster expositie
  Datum: 28 - 29 juni
  Locatie: Golden Tulip Hotel, Alkmaar

 • Conferentie Diner
  Datum: 28 juni
  Locatie: Rivers Club & Restaurant, Alkmaar

 • Bezoek aan ECN
  30 Juni
  Locatie: Petten

Meer informatie en inschrijven
Wie interesse heeft om SusTEM te bezoeken kan een gedetailleerde agenda van SusTEM 2017 raadplegen (Engelstalige pdf). Let op: aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 26 mei 2017 online, via de website van Newcastle University. We zien u graag terug op 28 juni!

Categorie: Corporate, Energy efficiency, Environment