€ 4,2 miljoen financiering voor de stimulering van blue bioeconomy

donderdag 3 november 2016 11:53

ECN maakt deel uit van een consortium van Europese bedrijven en -onderzoeksinstellingen die samenwerken in het Macro Cascade project. Voor dit project is een subsidie van € 4,2 miljoen verkregen met als doel om door middel van innovatieve, schaalbare zeewierteelt en bioraffinage ontwikkeling de blue bioeconomy te stimuleren. De subsidie is verleend door het Biobased Industries Joint Undertaking (BBI JU) onder auspiciën van het H2020 programma (contract # 720755).

Macrocascade beoogt het concept van cascaderende verwaarding van zeewier via bioraffinage aan te tonen. Het beoogde productieplatform omvat de gehele waarde keten: van duurzaam geteelde macro-algen (zeewier) tot hoogwaardige producten, zoals gezondheidsbevorderende voeding en voedingssupplementen (met een bewezen effect op het immuunsysteem van zowel dieren als mensen ), prebiotica, antibiotica, anionische polymeren en chemicaliën voor verf, cosmetica en wasmiddelen.

Het consortium bestaat uit 13 partners uit zeven Europese landen, waaronder ECN. Het project is gestart op 1 oktober 2016 en beslaat een periode van 48 maanden.

Meer informatie en contact
Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contactop met Jaap van Hal via ons contactformulier.

Categorie: Corporate, Biomass