ECN en materialen – Binnen één week inzicht in corrosie voor uw toepassing

Materiaalkunde is een enabler  in elke industrie. ECN kan u helpen in alle fases van de levenscyclus van uw materiaal. Onze multidisciplinaire teams met experts hebben de beschikking over unieke specifieke testinfrastructuur voor bijvoorbeeld het testen van PV-systemen en grote constructies zoals windturbinebladen. In onderstaande infographic wordt in één oogopslag duidelijk wat er allemaal speelt bij het onderwerp Materialen en welke essentiële vragen u zich zou moeten stellen om dit onderwerp van alle kanten te kunnen belichten (u kunt op de afbeelding klikken om de originele versie van deze infographic in pdf-formaat te downloaden):

 

ECN Materiaalonderzoek

Binnen één week inzicht in corrosie voor uw toepassing
ECN beschikt over een unieke faciliteit waarin corrosie elektrochemisch versneld kan worden in omstandigheden die relevant zijn voor uw specifieke toepassing. Corrosie is een systeemeigenschap – materiaal in combinatie met milieu, omstandigheden en gebruik bepalen of corrosie optreedt. Standaardtesten zoals zoutsproeitesten zijn vaak onvoldoende representatief voor de werkelijkheid. In de unieke faciliteit van ECN heeft u snel een resultaat dat representatief is voor de werkelijkheid, inclusief inzicht in verloop en mechanisme én advies hoe corrosie effectief te voorkomen. Indien gewenst ontwikkelen wij een vergelijking met standaardtesten, zodat u deze (deels) kunt vervangen door elektrochemisch versnelde testen.

Laserstructureren van oppervlakken
ECN beschikt over uitgebreide laserfaciliteiten en de expertise om nieuwe applicaties te ontwikkelen, zoals het structureren van oppervlakken en het snijden van zeer kleine structuren. We hebben unieke expertise in het textureren van brosse materialen zoals keramiek.Meer informatie over onze mogelijkheden op het gebied van lasers vindt u in onze brochure.

 


         

Meer informatie over ECN

Voor meer informatie en flyers over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses kunt u terecht op onze expertisepagina Engineering & Materialen en in onze brochures

Heeft u vragen hierover, neem contact met ons op via mail of telefoon. We staan u graag te woord.

Tip: lees onze nieuwsberichten over dit onderwerp.