ECN op Materials 2015 – Binnen één week inzicht in corrosie voor uw toepassing

Op 22 en 23 april a.s. vindt de beurs ‘Materials, engineering & technology’ in Veldhoven plaats. Tijdens deze unieke vakbeurs met congres worden de bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd over ontwikkelingen op het gebied van (nieuwe) materialen, warmtebehandeling, analysetechnieken, materiaalkarakterisering, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken, recycling, schaarste, schadeonderzoek en specialistische materiaalbewerkingen. Het thema van dit jaar: Engineering the future!

Bezoek ECN in stand 35

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van testen, analyseren en ontwikkelen van materialen. Onze multidisciplinaire teams, met experts op het gebied van schadeonderzoek, corrosieonderzoek, materiaalkunde, verbindingstechniek en oppervlaktebehandeling werken op verschillende gebieden. De experts van ECN kijken naar het ontwerp, de materiaalkeuze, de fabricage en materiaalbewerking en gebruik. Na het achterhalen van de oorzaak geeft ECN advies over de beste oplossing, verdere optimalisatie van het proces en het voorkomen van falen in de toekomst.

Lezing ECN ‘Saving on corrosion costs’

Op woensdag 22 april om 14:15 geeft Erik Schuring, materiaalkundig expert bij ECN, een lezing over applicatiespecifieke, versnelde corrosietesten. Hij vertelt hoe u hiermee de kosten van corrosie in de hand kunt houden. Vragen hierover? Neem contact met ons op.

Binnen een week levert ECN inzicht in corrosie voor uw toepassing 

ECN beschikt over een unieke faciliteit waarin corrosie elektrochemisch versneld kan worden in omstandigheden die relevant zijn voor uw specifieke toepassing. Corrosie is een systeemeigenschap: materiaal in combinatie met milieu, omstandigheden en gebruik bepalen of corrosie optreedt. Standaardtesten zoals zoutsproeitesten zijn vaak onvoldoende representatief voor de werkelijkheid. In de unieke faciliteit van ECN heeft u snel een resultaat dat representatief is voor uw situatie, inclusief inzicht in verloop en mechanisme én advies hoe corrosie effectief te voorkomen. Indien gewenst ontwikkelen wij een vergelijking met standaardtesten, zodat u deze (deels) kunt vervangen door elektrochemisch versnelde testen.

Meer informatie over onze mogelijkheden op het gebied van corrosie vindt u in onze brochure:

Laserstructureren van oppervlakken

ECN beschikt over uitgebreide laserfaciliteiten en de expertise om nieuwe applicaties te ontwikkelen, zoals het structureren van oppervlakken en het snijden van zeer kleine structuren. We hebben unieke expertise in het textureren van brosse materialen zoals keramiek.Meer informatie over onze mogelijkheden op het gebied van lasers vindt u in onze brochures: 

    

Aanmelden Materials 2015

Bent u geïnteresseerd om de beurs te bezoeken, meld u zich dan gratis aan middels onderstaande banner. U vindt ECN in stand 35.

Meer informatie over ECN

Meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van materialen, testen en analyses vindt u op onze expertisepagina Engineering & Materialen en in onze brochures: 

         

Heeft u vragen hierover, neem contact met ons op via mail of telefoon. We staan u graag te woord.