Praktische oplossingen en services

Bedrijven zijn op zoek naar praktische oplossingen die bijdragen aan verbeterde en efficiëntere bedrijfsprocessen, materiaalkundige vraagstukken, of productoplossingen. ECN kan daarbij helpen. Wij onderscheiden ons door een integrale aanpak en zicht op de totale waardeketen, zonder de individuele schakels te vergeten. De combinatie van chemische, engineerings-, materiaalkennis en productie technologische kennis in één groep uniek. Hiermee kan een integrale optimalisatie plaatsvinden.

Engineering & Piloting

U kunt bij ECN op het gebied van engineering terecht voor de meest uiteenlopende zaken.  Ons multidisciplinaire team heeft jarenlange ervaring met het vertalen van klantbehoefte naar het ontwerpen van processen, systemen en installaties voor R&D en daarbuiten. U kunt gebruikmaken van ons uitgebreide machinepark en onze hoogopgeleide technici kunnen u helpen bij het realiseren van nulseries, kleine series specialistische apparatuur of prototypes. Onze kracht ligt in complexe, niet-standaard vraagstukken.

Lees meer op de expertistepagina engineering

State-of-the-art laboratoria en testfaciliteiten

ECN bouwt niet alleen, maar beschiktover en geeft toegang tot unieke state-of-the-art laboratoria, testfaciliteiten en meetinstrumenten. Bedrijven, start-ups, onderzoekspartijen, etc. kunnen bij ons terecht voor het testen, analyseren en onderzoeken van producten en/of materialen. Wij kunnen ook bij uw bedrijf langskomen en ter plekke metingen verrichten en onderzoek doen.

Onze open innovatie services en infrastructuur zijn op verschillende manieren beschikbaar:

  • U geeft opdracht aan een expert van ECN
  • U werkt samen met een expert van ECN 
  • U kunt apparatuur zelf bedienen

Waarvoor kunt u o.a. bij ons terecht

Uiteraard zijn bij een onderzoeksinstelling als ECN niet alléén betrouwbare standaardanalyses mogelijk. ECN ontwikkelt ook innovatieve oplossingen voor metingen aan experimentele opstellingen.

Bekijk onze Equipmentlist voor een totaaloverzicht aan apparatuur en faciliteiten.

Creativiteit, flexibiliteit, en samenwerking zijn kenmerkend voor onze manier van werken. 

Klik hieronder voor meer informatie over bovenstaande dienstverlening in verschillende expertisegebieden: