Referenties Energie-efficiëntie

ECN is werkzaam voor verschillende opdrachtgevers. In dit overzicht vindt u enkele belangrijke referenties op het gebied van energie-efficiëntie.

Smart Delta Resources 

Smart Delta Resources is een innovatief project waarbij verschillende organisaties samenwerken die de staal-, chemie-, voeding- en energie-industrie in de regio Delta (West-Brabant, Zeeland, Noord-Vlaanderen) vertegenwoordigen.

ECN heeft de opdracht gekregen om één van de eerste grote activiteiten uit te voeren die wordt omschreven als een 'Total Process Technology Assessment' (TPTA). Deze TPTA bestaat uit een grondige evaluatie en inventarisatie van potentiële energie- en grondstoffensynergiën tussen de organisaties.

Bronswerk Heat Transfer

Duurzamer én goedkoper produceren. Dat kan met de innovatieve warmtepomptoepassing die ECN samen met enkele industriële partners heeft ontwikkeld.

In 2013 tekende Bronswerk Heat Transfer, wereldwijde technologieleverancier op het gebied van warmte en kou, een licentieovereenkomst met ECN. Bronswerk gaat de warmtepomptoepassing, ontwikkeld samen met ECN en IBK Groep, naar de markt brengen. De technologie wordt momenteel getest in de papierindustrie.

Meer informatie leest u in het nieuwsbericht 'Bronswerk Heat Transfer brengt warmtepomp naar de markt' of bekijkt u het filmpje over de samenwerking tussen ECN en Bronswerk Heat Transfer:

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze referenties, neem dan contact met ons op.