Biomassa

Biomassa is de brandstof van de toekomst. ECN is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën die de overgang naar een duurzame energiehuishouding zo soepel mogelijk maken. Daarnaast bieden wij verschillende oplossingen en services aan die helpen bij het implementeren van deze technologieën in uw bedrijfsproces.

Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor de noodzaak om de uitstoot van CO2 terug te dringen en de ecologische footprint te verkleinen. Zo wil de Nederlandse regering bijvoorbeeld dat in 2020 het aandeel duurzame energie 14 procent bedraagt.

Naar een biobased economy

Om het bovenstaande mogelijk te maken, moet er worden overgeschakeld op alternatieve brandstoffen. De inzet van biomassa als duurzame grondstof voor elektriciteit, warmte, transportbrandstoffen, materialen en chemicaliën is een belangrijk onderdeel in de biobased economy.

Omzetting van duurzame biomassa

Op dit moment is de inzet van duurzame energie nog beperkt. ECN richt zich daarom op de inzet en omzetting van duurzame biomassa daar waar het de meeste meerwaarde biedt. ECN biedt daarvoor verschillende oplossingen en services aan.

Oplossingen van ECN

ECN ontwikkelt kennis en technologie op het gebied van thermochemische processen voor grootschalige efficiënte energieproductie uit biomassa. We bestrijken daarbij de gehele keten; van karakterisering tot aan productsynthese.

Onze kennis en expertise worden daarnaast gebruikt voor efficiënte productie van energie, chemicaliën en materialen. Zo richt ECN zich onder andere op: 

  • Inzet en karakterisering van biomassa
  • Fractionering en voorbewerking
  • Conversies: torrefactie, vergassing, verbranding, pyrolyse
  • Scheiding en opwerking
  • Productsynthese van energie, chemicaliën en materialen

Services van ECN

U kunt op het gebied van biomassa bij ons terecht voor: 

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.