Strategische advisering en beleid

Voor de overgang naar een duurzamere energievoorziening moeten burgers, bedrijven en overheden andere keuzes maken, keuzes die gericht zijn op verandering in gedrag en technologie. Maar wat zijn de beste keuzes en hoe zorg je ervoor dat die keuzes ook daadwerkelijk worden gemaakt? Hoe zorg je ervoor dat er steun is voor deze keuzes en deze uiteindelijk ook voordelen opleveren? ECN is bij uitstek de partij om hier advies over te geven. We helpen bij het inzichtelijk maken en sorteren van de meest kosteneffectieve oplossingen. Daarnaast geven we passend advies voor te implementeren beleidsinstrumenten en strategieën.

ECN kent en begrijpt de dilemma’s die overwonnen moeten worden om te komen tot een duurzamere energievoorziening. Wij leveren private partijen, nationale overheden en de Europese Unie onafhankelijk advies over een duurzame energiehuishouding. Daarnaast kunnen we helpen bij het bepalen van de juiste keuzes in relatie tot kosten, voorkeuren en andere randvoorwaarden.

Onze consultants hebben verschillende achtergronden. Bij ons werken ingenieurs, economen, sociaal-wetenschappers en milieudeskundigen. In onze adviezen worden daardoor alle relevante beleidsaspecten geïntegreerd. Daarom zijn wij in staat om daadwerkelijk de beste oplossing te leveren.

Wij hebben zowel nationaal als wereldwijd energietrends in kaart gebracht, strategieën helpen ontwikkelen en beleidsinstrumenten geanalyseerd en aangedragen. Ons doel is om met gedegen adviezen de weg vrij te maken voor weloverwogen beslissingen met betrekking tot klimaat- en energievraagstukken.

Klik hieronder voor meer informatie over specifieke onderwerpen:

               

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.