Beleidsstudies

Voor de overgang naar een duurzamere energievoorziening moeten burgers, bedrijven en overheden keuzes maken. Keuzes die gericht zijn op verandering in gedrag en technologie. ECN is bij uitstek de partij die u hierbij advies kan geven.

Wat zijn de beste keuzes? En hoe zorg je ervoor dat die keuzes ook daadwerkelijk worden gemaakt? ECN helpt bij het inzichtelijk maken en selecteren van de meest kosteneffectieve oplossingen op het gebied van duurzame energieoplossingen. Daarnaast geven we passend advies voor te implementeren beleidsinstrumenten en strategieën. 

Waarom werken met ECN? 

  • ECN is veelzijdig:
    De onderzoekers van ECN hebben verschillende achtergronden. Er werken ingenieurs, economen, sociaal-wetenschappers en milieudeskundigen. In de adviezen van ECN worden daardoor alle relevante beleidsaspecten geïntegreerd. Hierdoor is ECN in staat om daadwerkelijk de beste oplossing te leveren.

  • ECN werkt over de hele wereld:
    ECN heeft zowel nationaal als internationaal energietrends in kaart gebracht, strategieën helpen ontwikkelen en beleidsinstrumenten geanalyseerd en aangedragen. Met onze gedegen adviezen maken we de weg vrij voor weloverwogen beslissingen met betrekking tot klimaat- en energievraagstukken.

  • ECN is geavanceerd:
    De resultaten van de modellen van ECN liggen aan de basis van het beleid en de strategie van grote industrieën, de EU, de Wereldbank en nationale regeringen. Dit komt omdat ECN werkt met de nieuwste kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Onze geavanceerde dataverzamelingtechnieken en analyse-instrumenten garanderen zo de beste stuurinformatie. 

Services van ECN

 U kunt op het gebied van beleidsstudies bij ons terecht voor: 

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.