[Translate to Nederlands:]

Gezocht: pilot partners voor ontwikkelen Dutch Solar Design gevelelementen

Een mooie, gevarieerde toepassing van zonne-energietechnologie, passend in de context van de publieke ruimte, zorgt ervoor dat straks naast het dak ook andere onderdelen van woningen, gebouwen en andere objecten zonnestroom leveren: de gevel, de uitbouw etc., maar ook geluidsschermen en overkappingen bieden mogelijkheden.

ECN, in een consortium met UNStudio, TS Visuals, Design Innovation Group, Aldowa en de Hogeschool van Amsterdam introduceren ‘Dutch Solar Design’. Dutch Solar Design is hoogwaardige solar technologie met oog voor esthetiek en gebruikersbehoeften.

Het consortium is op zoek naar partijen die mogelijkheden hebben voor een pilot van het Dutch Solar Design concept waar onze innovaties in praktijkomstandigheden getest kunnen worden. Op korte termijn zijn met name kleine façades en gevels interessant tot enkele honderden vierkante meter, daarna ook grotere projecten tot en met complete kantoorpanden. Wie zoeken wij?

  • Architecten
  • Projectontwikkelaars
  • Gemeenten
  • Infrabeheerders

Wilt u in gesprek met ECN om de mogelijkheden voor het uittesten van Dutch Solar Design in uw bouw- of renovatieproject te bespreken, neem dan contact op met Leon Laas via ons online contactformulier.

Bekijk ook onze video over DSD-zonnepanelen:

Boven: Voorbeeld van een energieopwekkend gevelelement in de praktijk.