Cleantech Business Day 2014: hét zakelijke event van de Nederlandse Cleantech sector

Op 9 december 2014 is de Cleantech Business Day in het WTC Rotterdam dé landelijke ontmoetingsplek voor ontwikkelaars, producenten, afnemers en financiers van Cleantech. 

De markt voor duurzame energietechnologie groeit wereldwijd met gemiddeld 6% per jaar. Met een verwacht volume van 4.400 miljard euro in 2025 (Roland Berger) zal deze sector een van de belangrijkste economische sectoren worden. Omdat deze markt sterk technologiegedreven is, biedt dit enorme kansen voor de kenniseconomie die Nederland beoogt te worden.

ECN op de CleanTech Business Day
ECN is Eventpartner van de CleanTech Business Day. Marcel Weeda verzorgt namens ECN een sprekersbijdrage over de kansen die de ‘power to gas’-technologie ons kan bieden en gaat in op vragen als:

  • 'Wat is power to gas?'
  • 'Wat is de meerwaarde en waar liggen de kansen van power to gas?'

Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Marcel Weeda gaat graag met u in gesprek tijdens zijn lezing 'power to gas - kansen voor de waardeketen' om 14.45 (inspiring technology labs).

>> Bekijk het filmpje van Marcel Weeda over zijn bijdrage aan de CleanTech Business Day:>> Lees ook het artikel over power to gas in onze laatste nieuwsbrief.
>> Wilt u meer weten? Ga naar de publicatie over power to gas.

Donald Pols begeleidt een van de co-creatie sessies over de trends en kansen in multilateral climate funds. Chief Operating Officer Robert Kleiburg heeft als een van de adviesraadleden vooraf meegedacht over inhoud, insteek en sprekers voor deze dag. Tijdens deze dag staan onze experts van ECN u graag te woord.

De Cleantech Business Day in een notendop: 

  • Internationale Keynote Ron Pernick, auteur van The Cleantech Revolution;
  • Meer dan honderd marktrijpe innovaties te zien op de Cleantech Innovatieshow;
  • Speciaal programma over Energieopslag;
  • Vijf verschillende programmatracks over Green Transport & Mobility, Energy from Water, Green Industry, Flexible Power Systems en Sustainable Urban Delta Cities;
  • Rondetafelsessies, speed dating, matchmaking en co-creatie sessies;
  • Twintig start-ups en MLB’ers maken tijdens de investor pitches kans op 25.000 euro;
  • Uitreiking Dutch Sustainable Urban Delta Award;
  • Vorig jaar ruim 350 bezoekers 

Denk mee met klanten over duurzame oplossingen!
Tijdens de Cleantech Business Day zijn er vijftien ronde tafel sessies waarin eindgebruikers en OEM’s hun (keten)uitdagingen met u delen. Denk met ze mee en geef aan welke oplossingen uw onderneming kan leveren. 

Win 25.000 euro voor uw innovatie!
In de Investors Lounge krijgen MKB-ondernemers de kans zich te presenteren aan een panel van ervaren investeerders en dingen mee naar een aantrekkelijke startsubsidie oplopend tot 25.000 euro.

Maak kans op de Dutch Sustainable Urban Delta Award!
De Sustainable Urban Delta Award is speciaal voor Nederlandse bedrijven die integrale oplossingen leveren die waarmee (groot)stedelijke delta’s  kunnen verduurzamen. Een deskundige jury zal vijf bedrijven nomineren waaruit op 9 december a.s. de winnaar wordt gekozen!

Toegangskaarten
Interessant voor u en uw relaties? Kijk voor het volledige programma en toegangskaarten op de website van CleanTech Business Day. Als relatie van ECN kunt u zich op de website aanmelden als ‘Relatie partner’.

De Cleantech Business Day is een initiatief van FME en Euroforum samen met de partners Climate-KIC, CleanTech Delta, Innovation Quarter, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), ECN, TU Delft, KIC InnoEnergy, YES Delft, Topsector Energie, Stad Rotterdam, RvO, GasTerra, Differ en vele anderen.