Bouw mee aan een duurzame toekomst

Wij willen jouw energie voor de toekomst!

Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland op energiegebied. Het onderzoekscentrum voert onderzoek uit op het gebied van duurzame energie. Dit heeft een grote invloed op het leven van alledag. Zo bevindt zich in ongeveer 50% van alle zonnecelsystemen ter wereld ECN-technologie en staan moderne windmolens in het veld te draaien dankzij technologie die mede is ontwikkeld door ECN.

Het succes van ECN wordt bepaald door de inzet en kwaliteit van onze medewerkers en hun onderlinge samenwerking en respect. ECN telt ongeveer 500 medewerkers verdeeld over vier vestigingen in: Amsterdam, Petten, Eindhoven en Wieringerwerf.

Energie-innovatie is denkwerk. Het belangrijkste kapitaal van ECN zit dan ook in de innovatieve denkkracht van onze medewerkers. Bij ECN zijn we voor ons primaire proces op zoek naar innovatieve denkers, vooral met als achtergrond één de volgende afgeronde HBO/WO studierichtingen: (technische) natuurkunde, werktuigbouwkunde, chemie, chemische technologie, lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde, elektrotechniek of wiskunde. Voor zowel starters als voor professionals met (ruime) werkervaring hebben wij regelmatig interessante vacatures.

Een innovatieve geest, brede inzetbaarheid en een gemotiveerde instelling zijn eigenschappen waar ECN veel waarde aan hecht. Daarnaast is ECN in een zeer boeiende transitiefase waarbij we onze technologieën steeds meer met en voor de markt (bedrijven en MKB) ontwikkelen. Ondernemerschap staat daarbij in hoog aanzien. ECN biedt nieuwsgierige, ondernemende en enthousiaste mensen die graag projectmatig werken in teamverband een inspirerende en dynamische werkomgeving met een groot scala aan ontwikkelmogelijkheden.

Kortom: ben je die professional, innovatief en ondernemend van geest en wil je graag meewerken aan (het mogelijk maken van) duurzame energieoplossingen? En zie jij het zitten om dit te doen met en voor ‘de markt’? Klik dan hier voor het overzicht van actuele vacatures.

Ook op andere vakgebieden hebben wij de juiste professionals nodig, bijvoorbeeld binnen de diverse stafdiensten en ondersteunende afdelingen. Ben jij een professional in je eigen vakgebied en denk jij bij te kunnen dragen aan onze dienstverlening op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in duurzame energie? Heb jij bovendien affiniteit met een duurzamere samenleving en wil jij werken in een inspirerende werkomgeving, dan hebben we bij ECN ook regelmatig interessante vacatures.

Klik hieronder voor meer informatie over: