ECN verricht baanbrekend onderzoek naar nieuwe en innovatieve technologieën voor een duurzame toekomst. >>

De adviseurs van ECN leveren overheden en bedrijven kennis en strategieën voor een duurzame toekomst. >>

ECN heeft dienstverlening in de focusgebieden zon, wind, biomassa, energie-efficiëntie, etc. >>

ECN adviseert bedrijven en ontwikkelt oplossingen ter verbetering van bedrijfsprocessen. >>

ECN helpt investeerders bij het in beeld brengen van risico’s en kansen van investeringen in cleantech >>

Heeft u concrete vragen? Wilt u een afspraak maken met één van onze experts? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

ECN part of TNO

Een duurzame toekomst is de enige toekomst. De overgang naar een energiesysteem op basis van duurzame energiebronnen heeft geen tijd te verliezen. Meer dan ooit is duidelijk dat de energietransitie versneld moet worden gerealiseerd. 

Daarom hebben TNO en ECN de krachten gebundeld in ECN part of TNO. Want samen kunnen we ambitieuzer en effectiever zijn. Samen zijn we beter in staat om bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland energiebesparender, innovatiever en competitiever te maken. Samen kunnen we de verduurzaming van de energiehuishouding écht accelereren en de concurrentiepositie van Nederland versterken. Door deze krachtenbundeling ontstaat een internationaal topinstituut op het gebied van de energietransitie. Met 700 toponderzoekers en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse.

Aan de hand van acht innovatieprogramma’s is ECN part of TNO in april 2018 begonnen als het nieuwe centre of excellence voor energievraagstukken. De acht programma’s zijn volop in ontwikkeling. Vanaf 1 juli is op TNO.NL de nieuwe website ECN part of TNO met de nieuwe uitgewerkte innovatieprogramma’s online. Tot 1 juli staan de -niet aangepaste innovatieprogramma’s (nu roadmaps) en bijbehorende projecten- online. 

21 maart 2018

Nieuw rapport pleit voor meer kennis over maatschappelijke consequenties rondom energietransitie. >>

16 maart 2018

Leiden, 15 maart 2018 – ECN spin-out LeydenJar Technologies heeft een kapitaalinjectie ontvangen van in totaal ruim € 1,5 ... >>

16 maart 2018

Innovatie op gebied van elektrificatie van de Nederlandse industrie moet zich niet alleen richten op de nabije toekomst, ... >>

Ontvang de ECN updates in uw mail Inschrijven